Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Preventief fouilleren in Terneuzen

Toegevoegd: 24-07-2012, 09.43 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie gaat vanaf vrijdag preventief fouilleren in een deel van Terneuzen. Burgemeester Lonink heeft een deel van de kern aangwezen als zogeheten veiligheidsrisicogebied. Dit heeft als gevolg dat de politie in dit gebied tot en met 26 oktober 2012 preventief kan fouilleren.


Binnen het gebied kan worden gefouilleerd en mogen ook vervoermiddelen en bagage worden onderzocht op de aanwezigheid van wapens. Voor het preventief fouilleren is altijd toestemming van de officier van justitie nodig. Het preventief fouilleren zal in tijd en omvang beperkt zijn.

Het aangewezen gebied wordt begrensd door de straten Binnenvaartweg, Kennedylaan, mr. F.J. Haarmanweg, Rooseveltlaan en de Otheense Kreek en de rivier Westerschelde. Onder het aangewezen gebied vallen de Binnenstad, Java, Noordpolder, Serlippenspolder, Lievenspolder, Bomenbuurt (is Triniteit), Oude Vaart, Zuiderpark, Zuidpolder, Oudelandse Hoeve en Katspolder.

"Terneuzen is een veilige gemeente. In de eerste vijf maanden van dit jaar lag het aantal vuurwapenincidenten echter aanmerkelijk hoger dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor. Om Terneuzen veilig te houden, heeft de burgemeester ingestemd met het advies van de politie en het Openbaar Ministerie een deel van de kern Terneuzen aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Ik vind deze maatregel noodzakelijk om het wapenbezit te ontmoedigen", stelt Lonink.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eddie (17-8-2012 om 19:37)
Zoals ik in een ander commentaar op een ander bericht al zei:Er hoeft alleen nog een hek rond nederland.
Hollandduck (1-8-2012 om 13:06)
Dit is gewoon discriminatie dan moeten ze er HEEL Terneuzen van maken maar nee want die gekken van de gemeente en raad van bestuur wonnen zelf in de wijken zeldenrust en othene polder als het voor de veiligheid zou zijn zou je er heel Terneuzen van maken nu gaat het zich verplaatsen naar er buiten
Rose Kermis (24-7-2012 om 19:06)
Is dat de nieuwe toeristen trekker ? gratis handtastelijkheden ? ik kom gelijk !
Henk (24-7-2012 om 19:03)
@ John, geld dat ook voor u ? dan kom ik straks bij u alles belijken onzin ! het gaat er om dat de meerderheid van eerlijke burgers het recht heeft gewoon ongestoord over de openbare weg te mogen zonder lastig gevallen te worden en de "behandeling" krijgen omdat we misschien wel criminelen zijn.
Meee (24-7-2012 om 17:26)
Dit gaat toch echt te ver. Terneuzen is al zo onaantrekkelijk, maak het nog erger.
John (24-7-2012 om 17:20)
@pipo wat een belachelijke reactie!! Als je niets te verbergen hebt is het toch ook niet zo een probleem als je aan de kant word gezet?
Cookie-instellingen beheren