Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 215 km

OM wil drugsgeld naar staatskas

Toegevoegd: 10-08-2012, 00.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 38-jarige man uit Scharendijke zal het geld dat hij met zijn drugshandel heeft verdiend in de staatskas moeten storten. Dat vindt tenminste het Openbaar Ministerie in Middelburg, dat heeft becijferd dat het om een bedrag van 47.452 euro gaat. 


De Scharendijker werd eind juli 2011 conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar plus nog eens twee maanden cel als ten uitvoerlegging van een eerder vonnis. De man handelde de voorgaande 39 maanden op Schouwen in voornamelijk cocaïne. Hij kwam in beeld na een tip.

Toen hij werd aangehouden was hij in het bezit van bijna drieduizend euro - volgens hem een uitkering van de verzekering - en 4 gram cocaïne. Als verklaring voor dat geld gaf hij aan zuinig van zijn uitkering te leven en kwam hij rond van honderd euro netto per maand. ' Ook al ontkende de man zijn handel in cocaïne, vele gebruikers die een verklaring hadden afgelegd wezen op het tegendeel.

De rechtbank maakt op 20 september bekend of en hoeveel de Scharendijker moet betalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (10-8-2012 om 15:45)
Het blijkt maar weer dat zwart geld legaal is! aangezien het wel in de staatskas mag.
Ineke (10-8-2012 om 10:48)
Is dat goed voor de bezuiniging?
R (10-8-2012 om 08:01)
Goeie zaak laten betalen voor diefstal van de staat en na zijn straf onder finaciale toezicht zetten anders gaatr hij weer het verkeerde pad op!
Luna (10-8-2012 om 08:00)
Staatspot .en dan krijgen de nederlanders een exstra pre .of gaat het weer naar buitenland .
Cookie-instellingen beheren