Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beginnend bestuurder drinkt te veel

Toegevoegd: 13-08-2012, 12.01 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZOUTELANDE - Omstreeks 05.00 uur op de vroege maandagochtend is het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit de gemeente Veere.


Surveillerende agenten zagen een personenauto met hoge snelheid over de Westkapelseweg rijden. In het zicht van de politieauto paste de bestuurder zijn snelheid enigszins aan, maar vervolgens ging de auto slingerend rijden en nam hij hier en daar een trottoirband mee.  

De agenten hebben de auto aan de kant van de weg laten stoppen en van de bestuurder een blaastest afgenomen. De uitslag van de test verklaarde al het één en ander. De bestuurder blies namelijk een F, dat geeft aan dat hij teveel heeft gedronken. Op het politiebureau bleek dat de beginnend bestuurder ongeveer vijf keer teveel alcohol had gedronken en daarom werd het rijbewijs ingevorderd.

De jongeman kon zijn rijbewijs niet direct overleggen, dus is zijn auto in bewaring genomen door de agenten. Als de man zijn rijbewijs inlevert op het bureau en hij neemt iemand mee die wèl een geldig rijbewijs heeft, krijgt hij zijn auto weer terug. De jongeman was vorig jaar al een keer eerder betrapt op hetzelfde feit.

De officier van justitie gaat zich nu beraden over wat er verder met de man en zijn rijbewijs gaat gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Automobilist (13-8-2012 om 17:38)
Als dit de 2e keer is dan kan het beraad kort zijn en de uitslag ook...........geen rijbewijs meer.
Cookie-instellingen beheren