Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hennepplanten in tuinen Reimerswaal

Toegevoegd: 15-08-2012, 20.38 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Naar aanleiding van twee meldingen heeft de politie woensdag in Rilland en in Kruiningen bij 7 woningen in totaal 35 hennepplanten in beslag genomen. De planten stonden in de tuinen.

In Rilland ging het om vier woningen aan de Adriaan Buteijnweg, één woning in de Steenvlietstraat en één woning op de Hoofdweg. In Kruiningen betrof het een woning in de Hugo de Grootstraat.


In een van de tuinen op de Adriraan Buteijnweg stonden 12 planten. De eigenaar hiervan kreeg een proces-verbaal. In de andere 6 tuinen stonden 5 of minder planten. De eigenaren hiervan deden afstand en worden daarom niet vervolgd. Alle planten werden vernietigd.

Het is niet toegestaan om (thuis) wietplanten of hennepplanten te telen. Bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt aangenomen dat er geen sprake is van beroepsmatig of bedrijfsmatig handelen. Deze situatie wordt gelijk behandeld als die waarin sprake is van een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik. Bij ontdekking doet de eigenaar afstand van de planten en wordt er meestal niet verder vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RFM (16-8-2012 om 23:06)
Verreweg de beste manier tegen handel in wiet, mensen die hun eigen planten hebben voor zichzelf.
Tja (16-8-2012 om 15:16)
@ Espace: dat noemen ze nou gedoog beleid.. Als men bij je komt controleren, moet je er afstand van doen en kan het zijn dat je ook nog 80 euro per plant neerleggen..
Bertus (16-8-2012 om 12:45)
Dat denken velen @Espace, omdat het zonder lampen groeit zeg maar, maar het is een gedoog beleid, die 5 plantjes, voor eigen gebruik. Het mag dus niet. Als je er 2 hebt en zegt dat het voor iemand anders is zou je wel een bekeuring kunnen krijgen.
Ronald (16-8-2012 om 12:39)
Zoals ik het begrepen heb is dat ook zo, maar als iemand in de buurt klaag over overlast van de geur bijvoorbeeld komen ze ze wel even in beslag nemen........
Stigma (16-8-2012 om 09:26)
Vog verdere stigmatisering rondom de cannabis dus. nu zelfs al bij een enkele plant zeker ? en wat moeten de mensen die het medicinaal gebruiken ? of gaat het gewoom om burgertje pesten ? want daar lijk het toch wel ernstig op nu.
Leomon (16-8-2012 om 09:10)
@Espace net ff op google gekeken en kan alleen vinden dat tot 5 planten gedoogd word. Het word dus toegestaan en las ook dat politie regelmatig op de vingers word getikt voor het in beslag nemen ervan.
Cookie-instellingen beheren