Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil taakstraf vanwege drugs

Toegevoegd: 16-08-2012, 23.06 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 21-jarige Terneuzenaar mag van het Openbaar Ministerie in Middelburg een taakstraf van 240 uur verrichten voor de misdrijven waarvoor hij donderdag terechtstond. Ook wil de officier van justitie dat hij - als stok achter de deur - een voorwaardelijke celstraf van een half jaar krijgt opgelegd en een schadevergoeding van 2202 euro betaalt.


De jongeman wordt ervan verdacht van februari tot en met half november vorig jaar in hasj te hebben gehandeld en in het bezit te zijn geweest van 33 gram hasj. Later, bij een politiecontrole, bleek hij nog eens 54 gram hasj op zak te hebben. Volgens de Terneuzenaar was er helemaal geen sprake van dealen geweest.

Samen met vrienden hadden ze hutje bij mutje gelegd en daarvan was hij hasj gaan kopen. Die werd vervolgens verdeeld. Ook had hij wel eens de aankoop van hasj voorgeschoten en dat later verrekend. Winst had hij er absoluut niet op gemaakt, zo bezwoer hij de rechtbank. "Commercieel gezien mag het dan wel geen handelen heten, maar in juridische zin in het volkomen onbelangrijk of en hoeveel u er aan heeft verdiend", zo legde officier van justitie W.Suijkerbuijk hem uit. "Gewoon uitdelen, gratis en voor niets mag net zo min."

Naast het opiumdelict werd de Terneuzenaar nog verdacht van zijn betrokkenheid bij een mishandeling in de nacht van 28 juli 2011 in Cadzand. Daar werden na disco-bezoek twee jongens door zeven jongelui ernstig mishandeld. De Terneuzenaar zei daar absoluut niets mee te maken te hebben gehad.

Uitspraak 30 augustus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
. (17-8-2012 om 08:50)
Suijkerbuijk, goed bezig!!! Top. Dit is een voorbeeld ovj
Cookie-instellingen beheren