Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

'Pinpasdief twintig maanden in cel'

Toegevoegd: 16-08-2012, 23.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie W.Suijkerbuijk ligt, verdwijnt een hoogzwangere, 20-jarige vrouw voor twintig maanden achter slot en grendel. Haar 24-jarige vriend mag voor een periode van acht maanden over zijn zonden gaan nadenken.


De vrouw, die vertelde sinds haar twaalfde jaar aan het zakkenrollen te zijn geslagen, wordt verdacht van 21 feiten van zakkenrollen (diefstal) en met de buitgemaakte pinpassen zeker 20.000 euro te hebben gepind. Het zakkenrollen ging steevast op dezelfde manier. Bij een supermarkt werd gekeken hoe bejaarde mensen met het pinnen de toetsen indrukten, vervolgens werd er tegen die bejaarde mensen aangeduwd en vervolgens werd de portemonnee gerold.

Enkele minuten later was hun bankrekening leeggehaald. Het werkgebied van de vrouw was zo'n beetje heel Nederland en Suijkerbuijk becijferde dat de vrouw op jaarbasis toch zeker een ton belastingvrij bij elkaar moest hebben geroofd. Hij had er dan ook maar één kwalificatie voor over: "Laffe, misselijk makende en walgelijke delicten."

De vrouw op haar beurt betuigde veel spijt en jammerde dat ze schoon schip wilde maken en haar leven wilde beteren. Dat ze zo diep was gezakt kwam omdat ze door haar familie al sinds haar twaalfde was gedwongen te stelen en als ze dat niet deed ze werd mishandeld. Daarom was ze nu ook het zigeunerkamp was gevlucht en een goed onderdak in België had gevonden om van daaruit een nieuwe start te maken.
 
De mooie beloften en de luidkeels geuite spijtbetuigingen liet Suijkerbuijk maar voor wat het was. "Binnen haar cultuur zijn dit soort delicten doodnormaal en dat goede onderkomen dat mevrouw in Antwerpen heeft gevonden stond volgens de Belgische politie bekend als een broeinest van criminaliteit", hield hij de rechtbank voor.

Aan de toekomstplannen om haar leven te beteren hechtte Suijkerbuijk evenmin enige waarde. Dit in tegenstelling tot de reclassering, die de kans dat de vrouw weer aan het zakkenrollen zou slaan zéér klein achtte en haar bijzonder positief beoordeelde. "Mevrouw heeft de reclassering aardig voor haar karretje weten te spannen", stelde Suijkerbuijk vast. "Feiten zijn verdraaid en er zijn halve waarheden verkondigd."

De feiten waar de vrouw voor terecht stond waren volgens Suijkerbuijk slechts een selectie. "Ik had er véél en véél meer kunnen oplepelen, maar het houdt een keer op."

Uitspraak 30 augustus.

Zie ook:
- Opsporingsberichten
- Arrestatie in zaak beroving Agrimarkt (10-08-2012)
- Vrouw verdachte in meerdere zaken (05-06-2012)
- Verdachte laffe beroving opgepakt (14-05-2012)
- Laffe diefstal in Opsporing Verzocht (16-04-2012)
- Bewakingsbeelden diefstal Vlissingen (07-03-2012)
- Politie verspreidt foto pinpasdieven (15-02-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (17-8-2012 om 21:24)
M.b.t. Anonymous : ik kan je zo twee handen vol volbloed Nederlanders opnoemen die soortgelijke of ergere delicten hebben gepleegd. Wat moeten we volgens jou daar dan mee doen? Volgens jou werken we allemaal. Even nadenken voor je iets ongenuanceerd uitkraamd........
Marina (17-8-2012 om 15:22)
Zo iemand kan alleen maar beteren als ze in een goed milieu terecht komt en dat ziet er niet naar uit, tenslotte is ze hoogzwanger van iemand uit dat foute milieu neem ik aan en daar kan ze weer terecht als ze vrijkomt.......uitzitten die straf en het kindje komt ongelegen, zonde weer!!!
Anonymous (17-8-2012 om 13:29)
Dit soort mensen moeten nu opdonderen uit dit land. Ga terug naar Roemenië waar jullie Gyp0s vandaan komen, steel daar maar lekker van anderen. Hier WERKEN wij voor ons geld.
Kees (17-8-2012 om 12:11)
Hallo Marco, misschien is opknopen iets te zwaar gestraft, ik denk dat dan 60% van alle delicten uitmonden in zogenaamde "opknoping". Maar 5 jaar cel vind ik wel een goede straf. En gelijk der kind afpakken en dit de eerste 5 jaar niet mogen zien. Misschien komen de mensen dan tot inkeer!!
Recht (17-8-2012 om 10:36)
@ officier van justitie W.Suijkerbuijk : Hulde! "Aan de toekomstplannen om haar leven te beteren hechtte Suijkerbuijk evenmin enige waarde. "Mevrouw heeft de reclassering aardig voor haar karretje weten te spannen", "Feiten zijn verdraaid en er zijn halve waarheden verkondigd."
Eerlijke Zeeuw (17-8-2012 om 10:11)
Ik draag de officier van justitie W.Suijkerbuijk voor om hem een lintje te geven. Zo lezend kunnen we veel besparen door de reclassering af te schaffen - wat een naievelingen zeg........
Cookie-instellingen beheren