Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Aangifte Borsele om computervirus

Toegevoegd: 17-08-2012, 16.51 uur
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele heeft vanochtend naar aanleiding van de besmetting van haar computernetwerk met een computervirus aangifte gedaan van computercriminaliteit.

Het virus bracht schade aan het netwerk toe door bestanden te digitaal te vernietigen. Voor zover bekend zijn er geen bestanden verloren gegaan. De beschadigde bestanden konden uit de backup teruggeplaatst worden. De dienstverlening voor inwoners van de gemeente Borsele is hierdoor één dag ernstig verstoord geweest.


De afgelopen week is er door automatisering met man en macht gewerkt om het netwerk schoon te krijgen en te houden. Op dit moment worden er geen nieuwe virusmeldingen meer gerapporteerd.

Vorige woensdag bleek dat het computernetwerk niet meer optimaal functioneerde. Al snel kwam de afdeling Informatiseringsbeheer en Automatisering tot de conclusie dat ondanks up-to-date antivirusprogrammas een computervirus het netwerk van Borsele aantaste.

Diezelfde dag werd het netwerk afgesloten van de buitenwereld om te voorkomen dat nieuwe besmettingen het netwerk op zouden komen of dat externe netwerken zouden worden besmet. Ook werd duidelijk dat Borsele niet de enige overheidsinstantie was die getroffen was door een versie van dit virus.

De volgende dag kon er hierdoor overdag geen dienstverlening richting burgers plaatsvinden. Door het opzetten van een veilige noodoplossing kon de donderdagse avondopenstelling van Burgerzaken wel doorgang vinden.

Ambtenaren die tijdens deze vakantieperiode aan het werk waren is gevraagd alternatieve werkzaamheden te uit te voeren. Er zijn geen ambtenaren naar huis gestuurd. Het gehele computernetwerk wordt nu extra gecontroleerd op ‘verdachte’ activiteiten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren