Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkelingen gered bij Vlissingen

Toegevoegd: 18-08-2012, 23.37 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Zaterdag werd een record aantal personen uit zee gehaald door de reddingsboot Arie Smit van de strandbewaking Vlissingen.


Omstreeks 12.15 uur kwam een 112-melding vanaf de Boulevard Bankert binnen dat een zwemmer zich aldaar in de vaargeul zou bevinden. Nog voor aankomst van de reddingsboot wist het patrouillevaartuig RWS 78 de drenkeling, een 37 jarige Duitse man, aan boord te nemen. Hierna heeft de strandreddingsboot de man terug naar wal gebracht.

Omstreeks 12.20 uur passeerde een zeeschip de Boulevard waardoor een behoorlijke vloedgolf werd veroorzaakt. Diverse kinderen raakten in de problemen en zij werden door strandwachten op het droge gebracht. Een portofoon van de strandwacht raakte tijdens deze actie onherstelbaar beschadigd.

Omstreeks 12.55 uur werd op verzoek van de alarmcentrale eerste hulp verleend op de Boulevard Evertsen bij een onwel geworden vrouw. Rond 14.30 nam vanwege springtij de stroming in zee behoorlijk toe waardoor verschillende keren zwemmers uit zee moesten worden gered. Om 14.32 uur werden twee zwemmers bij het Nollehoofd uit zee gehaald en om 14.38 werden opnieuw twee zwemmers uit de vaargeul ter hoogte van het Nollehoofd uit zee gehaald.

Omstreeks 17.35 uur werden drie kinderen uit de reddingslijnen gehaald bij het Nollestrand en omstreeks 18.05 uur werd nogmaals een Spaanse man uit de vaargeul bij de Nolle uit zee gered.

Om 19.05 uur werd inzet van de strandjeep gevraagd vanwege een onwel geworden persoon in strandpaviljoen de Zeester bij Dishoek. Na overname door de ambulance kon de strandjeep rond 19.45 uur weer sluiten aan de strandpost.

De strandbewaking waarschuwt voor nog sterkere stromingen gedurende de zondag. Met name in de middag wordt extra sterke stroming verwacht als gevolg van springtij. "Ga niet alleen in zee, ga niet buiten de paalhoofden of blijf ruim binnen de met rode boeien gemarkeerde zwemmerszones. Zwem alleen binnen bewaakte zones gemarkeerd met rood- gele vlaggen", zo laat de strandwacht weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jedidja (19-8-2012 om 13:22)
Fictie, dan zijn er dus in vorige jaren meer mensen verdronken..? Ik vind het trouwens wel dom dat mensen zó ver gaan met zwemmen dat ze in de vaargeul zijn. Het blijft verradelijk!!
Zeeuw (19-8-2012 om 13:11)
@fictie heb jij wel eens daar een schip hard zien varen? ik niet maar als je eens wist wat zo een schip weegt is het niet gek he dat je golven krij dat heb je al als er een plezier jachtje voorbij komt of moet die ook beboet worden?
Fictie (19-8-2012 om 12:44)
Is het niet zo dat dat rekord komt door de inzet van meer mensen en materiaal als ooit voorheen ? tja, dan krijg je ineens een rekoor natuurlijk, nog al simpel. en ? is dat zeeschip dan ook beboet voor te snel varen ? dan kan dat geld gelijk naar de strandwachters en hoeven wij niet te dokken.
Loes (19-8-2012 om 11:25)
De meisjes,de strandwachtertjes, moeten ouderen vertellen dat ze naar achteren moeten vanwege springtij.......ze toch zien toch wel hun veiligheid?
Olaf (19-8-2012 om 09:32)
Sjappo!!!voor de mensen van de reddingsbrigade en voor de overige die ook hulp hebben verleent.toppie.
Marijke (19-8-2012 om 09:20)
Heftig week-end voor de hulpverleners!!
Cookie-instellingen beheren