Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Visser gestoken door Pieterman

Toegevoegd: 19-08-2012, 14.48 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De redders van het KNRM-station Neeltje Jans zijn zaterdag een visser te hulp geschoten die was gestoken door een Pieterman, een giftige vis.


Een steek van een Pieterman dient altijd snel behandeld te worden. Zodoende werd na overleg met de Kustwacht de reddingboot Koopmansdank gealarmeerd. De arts van de Radio Medische Dienst gaf de redders het advies heet water mee te nemen omdat heet water het gif afbreekt.

De Koopmansdank vertrok daarom met een thermosfles aan boord op weg naar het slachtoffer. De visser bevond zich aan boord van de Marie-Louisa. In de Geul van de Banjaard, ten zuidwesten van Schouwen-Duiveland, kwam de deze boot de reddingboot tegemoet.

Het slachtoffer werd samen met een collega overgebracht naar de Koopmansdank. De opgezwollen vinger van het slachtoffer werd ondergedompeld in het hete water. Een verwonding aan een andere vinger werd daarna gedesinfecteerd en verbonden.

Aangekomen in de buitenhaven van Neeltje Jans werd het slachtoffer afgezet bij de auto van zijn collega om hun weg te vervolgen naar de huisartsenpost in Zierikzee voor verdere behandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (19-8-2012 om 14:56)
Ik denk toch zo dat ze aan boord van de beroepsvisser, die blijkbaar 46 km kan halen, ook wel warm water konden maken? en dan de man op de sluis afzetten? allemaal liefdewerk ?
Cookie-instellingen beheren