Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 265 km

Drenkelingen Kamperland gered

Toegevoegd: 19-08-2012, 17.38 uur
De traumahelikopter is doorgevlogen, maar uiteindelijk niet geland.
De traumahelikopter is doorgevlogen, maar uiteindelijk niet geland.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - Bij Kamperland zijn vanmiddag twee drenkelingen gered. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. 
 
De zwemmers waren om 16.15 uur in de Oosterschelde in problemen gekomen nabij de Anno Frisoweg. Direct werd medische hulpverlening richting Kamperland gedirigeerd. Ook de brandweer werd opgeroepen. Vanuit Middelburg werd een duikteam ter plekke gestuurd. Al snel werden ook de reddingboot Harder van het KNRM-station Neeltje Jans en de MUG-traumahelikopter uit Brugge opgeroepen.
 
De twee waren rond 16.25 uur alweer op de kant. Hoe zij de wal hebben bereikt is niet bekend. Wel wist een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland te melden dat de zwemmers aanspreekbaar waren. Ze zijn door een ambulanceteam onderzocht. De gealarmeerde Belgische traumahelikopter is doorgevlogen tot boven de plaats van het incident, maar uiteindelijk niet geland.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P beckers (25-8-2012 om 10:00)
Jan als je niet weet wat er gebeurd is of hoe het is gegaan kun je beter niets zeggen. Als jouw of iemand van je gezin/familie dit gebeurd is denk ik de wereld te klein.Oogkleppen kun je open doen
Janbol (20-8-2012 om 18:50)
Jan, deels gelijk. Op de ooster en westerschelde alleen KNRM met een helikopter. Brandweer en politie kan je rustig thuis laten. Deze groepen leveren geen bijdrage in een zoekactie op het buitenwater.
Mariska (20-8-2012 om 10:46)
@jan: Beter teveel dan te weinig. Als het om jou zou gaan, zou je het ook fijn vinden dat ze met alle toeters en bellen op zoek gaan naar je.. Of ga je dan ook klagen dat het allemaal teveel kost? Gelukkig is het goed afgelopen, het had ook anders kunnen zijn.
Jan (20-8-2012 om 08:36)
Wat een totale overkill weer. wie regelt dat allemaal ? wie het allemaal betaalt dat weten we allemaal. maar wie is er verantwoordelijk voor al die geld verspilling? en dat iedere keer opnieuw., geen wonder dat alles totaal onbetaalbaar wordt.
Cookie-instellingen beheren