Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 167 km

Forse boete voor slik op de weg

Toegevoegd: 23-08-2012, 20.58 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een Loon- en Grondverzetbedrijf uit Baarland conform de eis een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.

Het bedrijf wordt wegens 'grovelijke nalatigheid' verantwoordelijk gehouden voor een verkeersongeval dat op 6 oktober op de 's Gravenpoldersestraat bij Hoedekenskerke plaatsvond. Een 26-jarige vrouw raakte daarbij ernstig gewond.


Een uienbedrijf uit 's Gravenpolder had het Baarlandse bedrijf opdracht gegeven zeefgrond over een landbouwperceel uit te rijden en dat bedrijf had het daar zo druk mee, dat zowel het uienbedrijf als een loonbedrijf uit Hoedekenskerke moesten bijspringen. Echter, de klei en het slik dat daarbij eind september op de weg achterbleef bleek te moeilijk te verwijderen en dus werd er volgens het Baarlandse bedrijf gewacht tot het ging regenen.

Op de bewuste dag begon het inderdaad te regenen maar werd de weg spekglad, met als gevolgen dat de auto van de vrouw begon te slippen en de auto tegen een boom tot stilstand kwam. In het geval van de twee andere bedrijven kwam de rechtbank tot vrijspraak., omdat die er vanuit mochten gaan dat de opdrachtnemer zou zorgen voor de schoonmaakwerkzaamheden en dat dat werk ook naar behoren zou geschieden.

Tegen het uienbedrijf was 6000 euro en tegen het loonbedrijf 4000 euro gevorderd waarvan ook voor elk de helft voorwaardelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eljo (28-8-2012 om 11:14)
Nou, Marco, mist kan je ook behoorlijk kan overvallen en is ook nog eens heel plaatselijk. Nogmaals, in oogsttijd moet je de ellende niet opzoeken. Harde rijders, daar hebben we provinciale wegen voor. En wil je dat niet: rijd dan VOORZICHTIG. De meeste boeren houden zich overigens aan de regels.
Marco (27-8-2012 om 14:16)
Je krijgt zeker een reactie Boer, hondenpoep moet ik ook opruimen al schijt mijn hond het in het gras en niet op de stoep.
Boer (26-8-2012 om 19:56)
Ik zal hier wel reacties op krijgen maar ik merk in de omgeving dat het vaak "rooie" zijn die op boeren zitten te schelden. Het is altijd makkelijk oordelen vanaf de zijlijn. Iemand met ervaring in de landbouw weet ook dat het in sommige situaties verrekte moeilijk is om de weg schoon te houden
Marco (25-8-2012 om 11:12)
Wat zitten jullie toch als kinderen te fitten zeg, hij moet dit, zij moest dat. Ze hadden allebij moeten opletten, vrouw had voorzichtig moeten rijden slippen doe je niet zomaar de boer had de weg schoon moeten maken. @Eljo, wat op de weg ligt weet je niet van te voren, mist hoor je op de nieuws.
Piet (24-8-2012 om 19:11)
Freddy, ook boer zeker, rijden met achterlijk grote aanhangers, vaak zonder verlichting, daar is vast nog wel een plek voor een hogedrukspuiten en een bezem op te vinden.
Boer (24-8-2012 om 18:28)
Wij schuiven en borstelen de weg met water. Alleen kan dit niet na elk transport. Ik praat niets goed, een hoge boete is ook terecht, alleen een beetje begrip zou wel op zijn plaats zijn. Wij zijn ook maar mensen, maar we worden al gauw over 1 kam geschoren.
Cookie-instellingen beheren