Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle autobrand bij Colijnsplaat

Toegevoegd: 25-08-2012, 20.51 uur - Update: 26-08-2012, 18.12 uur
De felle autobrand op de Oost Westweg bij Colijnsplaat.
De felle autobrand op de Oost Westweg bij Colijnsplaat.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets
COLIJNSPLAAT - De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een felle autobrand bij Colijnsplaat. 


Rond 13.30 uur vatte de auto van een 48-jarige vrouw uit Zandvoort vlam toen zij over de Oost Westweg reed. Even hiervoor verloor een vrachtauto of trekker met oplegger een flinke hoeveelheid stro. Het stro bleef onder de auto hangen en vatte vlam. De vrouw bemerkte dit en stopte waarna haar vriend het stro vanonder de auto weg probeerde te trekken.

Een passerende bergingswagen heeft met een brandblusser nog geprobeerd de brand te blussen. Omdat het vuur zich snel verspreidde kon niet voorkomen worden dat de auto volledig in brand kwam te staan. 
 
De brandweer heeft het vuur geblust. Ook het wegdek raakte door de brand beschadigd. De politie is op zoek naar de bestuurder van de vrachtauto of trekker met oplegger. Hij wordt verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900.8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (27-8-2012 om 19:06)
Daar ben je weer mooi mee, en die boer die zijn hooi niet afgedekt had is natuurlijk gevlogen,ik rijd ook bijna dagelijks(tijdens het seizoen) achter hooiwagens en het valt mij op dat het hooi vaak slecht vast zit en nooit afgedekt is met een zeil. dit kan volgens mij ook anders
Voorbijganger (27-8-2012 om 17:44)
Ik reed op dat tijdstip op de bewuste weg en heb zowel de vrachtwagen met stro als de in de brand gevlogen auto gezien. De vrachtwagen verloor inderdaad grote hoeveelheden stro en werd hierdoor ook door een andere automobilist aan de kant gezet. Tijd tussen vrachtwagen en auto was maximaal 1 minuut.
Simon (27-8-2012 om 09:27)
Volgens mij is de stro blijven hangen onder de auto en op hete plekken bij de uitlaat kan dat best vlam vatten. Een uitlaat is rond de 90graden. En als het geheel eenmaal brandt....
Even nadenken (27-8-2012 om 08:00)
Lekker makkelijk om boeren weer de schuld te geven. als je even nadenkt dan weet je dat de oost west weg een auto weg is waar helemaal geen trekkers rijden. En de meeste boeren hebben geen vrachtwagen. Dus zouhet misschien niet een stro handelaar zijn geweest
Peelander (26-8-2012 om 22:14)
Losse lading verplicht afdekken goede chaufeurs trekken een zeil over de balen heen.als dit losse droge spul op het heetste deel van je uitlaat komt fikt het echt wel.waait met 80 km per uur genoeg van de balen af zeker aan het begin van de rit lang niet alles zit vastgeperst aan de buitenkanten
Kees (26-8-2012 om 15:22)
Het zal je auto maar wezen. Hopelijk krijgen ze de eigenaar of vervoerder van het stro snel te pakken om hem aansprakelijk te stellen voor de geleden schade alsmede emotionele schade.
Cookie-instellingen beheren