Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 31 km

EOD ingezet vanwege vuurwerkvondst

Toegevoegd: 29-08-2012, 16.11 uur - Update: 29-08-2012, 20.59 uur
De EOD is rond 15.55 uur ter plekke gekomen.
De EOD is rond 15.55 uur ter plekke gekomen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen heeft de politie in een woning illegaal vuurwerk aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plekke geweest. Er zijn twee aanhoudingen verricht.


De vondst werd vanmiddag gedaan in een huis aan de Jazzsingel. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is rond 15.55 uur ter plekke gekomen voor haar expertise. Leden van de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie zijn ook aanwezig geweest. Zij gingen het pand binnen en deden een verkenning.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is ter plaatse ingezet om monsters te nemen. Er is rond 16.30 uur een robot uit de bestelbus van de EOD gehaald. Hierna werd de omgeving afgezet. De brandweer en de ambulancedienst stonden tot 19.15 uur stand-by.

Volgens de politie zijn de twee aangehouden verdachten afkomstig uit de gemeente Terneuzen. Het gaat om de vader die in het pand woont en zijn zoon. De politie startte het onderzoek naar aanleiding van een anonieme tip. Het onderzoek richtte zich aanvankelijk op illegaal vuurwerk.

Volgens politiewoordvoerster Esther Boot zijn er in het huis stoffen veilig gesteld door de EOD. Die zullen ook onschadelijk worden gemaakt. Waar en wanneer dat gebeurt is niet bekend. Om welke stoffen het gaat kan Boot eveneens niet zeggen.

Rond 19.30 uur vertrok de EOD. Korte tijd later vertrok ook het NFI uit de straat. De ROG is begonnen aan een huiszoeking. De politie heeft de straat omstreeks 19.40 uur weer vrijgegeven. Vijf minuten later werd de doorzoeking alweer afgerond en verlieten alle politiemensen de woning.

Over dit onderwerp is een nieuwer artikel verschenen. Klik hier om dit te bekijken.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (30-8-2012 om 22:49)
Prima actie
Rinus (30-8-2012 om 07:31)
Was dat in Enschede ook geen "onschuldig" vuurwerk
Terneuzense inwoner (29-8-2012 om 23:00)
Sommige mensen vinden het flauwekul dat de EOD kwam, maar ik weet wel dat er 1200KG was gevonden aan zwaar illegaal zelf gemaakt vuurwerk, dat gevaarlijk was, zelfs als je het liet vallen kon het al exploderen omdat de spullen fout gemaakt werden...
Realiteitszin (29-8-2012 om 20:47)
@Erwin .... Ik zeg maar zo, als je niks zinnigs te zeggen hebt, reageer dan beter niet. Het komt niet echt slim over.
Marijke (29-8-2012 om 19:00)
Een beetje doordenken Erwin. Jij weet óók heus wel dat een EOD niet uitrukt voor een paar vuurpijlen!!!
Piet (29-8-2012 om 18:56)
Moeten ze eens in oostkapelle komen....daar word geregeld vuurwerk afgestoken op zaterdagavond....ergens doodeng ...je weet maar nooit
Cookie-instellingen beheren