Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties dankzij alert winkelpersoneel

Toegevoegd: 31-08-2012, 23.00 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Een achtervolging door het personeel van de Jumbo-supermarkt in Goes heeft vrijdagmiddag geleid tot de arrestatie van twee mannen die probeerden pincodes af te lezen bij de kassa van diezelfde supermarkt.


Medewerkers van de supermarkt reageerden zeer alert toen zij rond half drie zagen dat twee mannen zeer geïnteresseerd waren als klanten hun pincodes intoetsten bij de kassa. Dit vonden zij erg verdacht en daarom spraken zij de twee mannen aan.
 
De mannen aarzelden geen moment en gingen er als een speer vandoor. Maar ook de medewerkers van de Jumbo aarzelden vervolgens niet en zij zetten de achtervolging op de mannen in. De politie werd meteen gebeld en er gingen meerdere eenheden op zoek naar de vermeende zakkenrollers.

Doordat er telefonisch contact werd gehouden met de winkelmedewerkers kon één van de verdachten al heel snel aangehouden worden in de Van Doornestraat in Goes. De andere verdachte was een andere kant op gerend, maar ook hij werd nog steeds op de hielen gezeten door de medewerker van de Jumbo.

Op een gegeven moment vluchtte deze man een winkel in aan het Schuttershof. Agenten die ter plaatse gekomen waren hebben deze man daar kunnen aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar zitten zij nu nog vast. Uit onderzoek is gebleken dat de beide mannen (35 en 39 jaar) afkomstig zijn uit Roemenië. Uit onderzoek blijkt dat beide mannen vaker zijn aangehouden door de politie en dat bijna al deze zaken te maken hebben met het afkijken van pincodes bij geld- of betaalautomaten.

De Zeeuwse politie grijpt de zaak aan om burgers te waarschuwen. "We waarschuwen vaker voor dit soort praktijken, maar we kunnen er niet vaak genoeg op hameren: Let er alstublieft goed op dat u altijd uw pincode goed afschermt bij het intoetsen in winkels of bij geldautomaten. Geïnteresseerden kunnen dan niet meelezen op het moment dat u de code intoetst. Op die manier houdt u uw zuurverdiende geld gewoon in uw eigen portemonnee en verdwijnt het niet in de portemonnee van een dief!"


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (4-9-2012 om 13:38)
Vlissinger,u reaktie zegt al genoeg,wat heb je toch domme mensen,ik ben nederlandse hoor ,en als ik een overtreding bega sta ik ook voor het hekje bij de rechtbank!! Maar een fatsoenlijk mens komt gewoon nooit in aanraking met justitie we hebben het niet over een parkeerbon!!!
Weg er mee (2-9-2012 om 22:16)
@vlissinger,jij bent niet helemaal wijs geloof ik,denk is beter na voor je wat zegt
Vlissinger (2-9-2012 om 17:19)
@pippa, gezien jou "naam" Pippa, moet jij dus ook terug na een overtreding? wat vind je daar zelf van? niet alles over 1 kam scheren.nl mensen moeten gewoon hun hand ervoor houden!! wat een onzin, afkijken is niet verboden. het laten zien zou verboden moeten worden? of nee? dat is natuurlijk onzin.
Vlissingse (2-9-2012 om 16:27)
En wij maar weer betalen voor dat tuig, stuur ze het land uit en grenzen dicht!!!! Of moet er weer een website worden gemaakt voor al de ergenissen etc van die oostblok-landen tuig? Wat jammer genoeg niet hielp want ze zijn er nog :(
Pippa (2-9-2012 om 14:13)
Persoonlijk vind ik dat iedere buitenlander die in aanraking komt met justitie terug gestuurd hoort te worden naar land van herkomst of de autoriteiten dat nou goed vinden of niet! We gaan geen duur belastinggeld verspillen aan dit soort individuen.
Pietje (1-9-2012 om 16:39)
Geweldige aktie van het personeel, en daarna zal het worden na verhoor vrijgelaten
Cookie-instellingen beheren