Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Vrouw opgepakt voor oplichting

Toegevoegd: 12-09-2012, 17.37 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie heeft dinsdag een 22-jarige vrouw uit Axel aangehouden voor oplichting.

De vrouw werkte het afgelopen jaar als hulp in de huishouding bij bejaarden in Axel en omgeving. Tijdens haar werk vroeg ze aan negen mensen om geld aan haar te lenen, steeds weer met een ander smoesje.


Ondanks dat ze beloofde het geld terug te betalen, deed ze dit nooit. Ze leende telkens een klein geldbedrag maar uiteindelijk is haar totale 'schuld' opgelopen tot enkele honderden euro's.

Uit verder onderzoek door de politie is ook gebleken dat ze bij nog drie andere bejaarden ook geld had 'geleend' en tevens sieraden had weggenomen. De 22-jarige vrouw is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Zij zal te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (14-9-2012 om 15:42)
@anoniem dus ze moet niet gestraft worden voor haar daden maar geholpen met het zoeken naar een baan? ze heeft geld gestolen, diefstal is een misdrijf in ons land dus zal ze moeten brommen in de cel waar ze alle tijd heeft om te bedenken dat stelen niet kan. daarna is er stichting pible voor werk
Jadi (13-9-2012 om 18:48)
@ Samantha , wanneer is dan iemand echt [ een ] crimineel?? voor deze schoftige jonge dame is deze benaming ZEKER een feit ! Stelen en liegen ; samen genomen een criminaliteit waar men niet om heen kan en mag gaan. Hopelijk gaat ze haar fouten inzien en gaat na een straf haar leven beteren!!
Anoniem 2 (13-9-2012 om 17:10)
Dan moet je haar begeleiden en onderzoeken waarom ze dit doet. en vervolgens zorgen dat ze in een goed begeleidingstraject komt. Het argument dat dit geldt kost is foutief want een draaideur crimineel kost vele malen meer.
Anoniem (13-9-2012 om 17:08)
Mensen moeten anders gaan denken. Als je dit meisje oplsuit zal ze never nooit meer een baan vinden en zal ze crimineel gedrag blijven vertonen. Als je dit echt op wil lossen
GTI (13-9-2012 om 15:42)
@Samantha Volgens mij is dit een crimineel?! Nu gaat het nog om "kleine" bedragen. Maar nu ze weet dat de straf die ze krijgt toch niets voorstelt, zal ze waarschijnlijk gelijk weer verdergaan met haar oplichtingspraktijken... en wordt het alleen maar erger! Aanpakken dat TUIG!
Gerda (13-9-2012 om 14:24)
Gelijk de bajes in, en niet in vrijheid gesteld worden, totdat zij voor de rechtbank moet verschijnen. Want nu kan ze toch weer verder doen mat haar praktijken!!
Cookie-instellingen beheren