Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 251 km

'Politie schoot op inbrekers'

Toegevoegd: 16-09-2012, 10.35 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De personen waarvoor de politie vannacht in Kruiningen waarschuwwingsschoten loste, werden aan de kant gezet omdat zij verdacht werden van een (poging tot) inbraak. Dat is zojuist bekend gemaakt.


Volgens de politie werd rond 00.30 uur door een bewoner van de Ericastraat in Yerseke gemeld dat vier mannen zich verdacht gedroegen bij een andere woning in die buurt. De politie ging direct met meerdere wagens richting Yerseke.

De bewoner had gezien dat de vier zich met een auto verplaatsten en gaf een gedeelte van het kenteken door, evenals een beschrijving van het voertuig en de richting waarin zij waren weggereden. Bij de oprit naar de A58 tussen Yerseke en Kruiningen werd de auto door de politie tot stoppen gedwongen. Zoals eerder gemeld werden er een vuurwapen en een wapenstok gevonden. Ook werd inbrekerswerktuig ontdekt, zo is nu bekend gemaakt.

De politie wilde de vier aanhouden, maar twee mannen wisten zich aan de arrestatie te onttrekken. Eén van de mannen vluchtte in de richting van de snelweg. Agenten die achter hem aan gingen losten waarschuwingsschoten. Dit weerhield de man er echter niet van om te blijven vluchten.

De politie heeft nog met honden naar de man gezocht, maar hij kon niet meer worden aangetroffen. Ook de andere voortvluchtige is nog niet opgepakt. De politie is nu aan het onderzoeken of zij kan achterhalen wie de twee zijn. Van de andere twee inzittenden van het voertuig is wel een identiteit bekend. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Bergen op Zoom. Zij zitten vast in Torentijd.

De technische recherche heeft ter plekke lange tijd onderzoek gedaan. De auto is veilig gesteld door bergingsbedrijf Kuzee. Het voertuig is meegenomen om nader te worden onderzocht door de recherche.

Gedurende het onderzoek was de oprit volledig afgesloten voor het verkeer. Hierdoor konden weggebruikers niet meer de snelweg op. De snelweg verlaten was wel mogelijk. Rond 02.45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

De wapens zijn in beslag genomen.

Zie ook:
- Politie lost schoten bij oprit A58 (16-09-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M (16-9-2012 om 23:48)
De beste stuurlui staan weer aan wal. Met maar 4x 1.5 uur training per jaar. Op een donkere weg van grote afstand raak schieten valt ook niet mee. Politie heeft gewoon goed werk verricht. 2 van de 4 is beter dan niets. En die andere 2 volgen vast
Joop (16-9-2012 om 18:33)
Volgende keer als ze blijven rennen, mag je schieten op onderaan de benen van de vluchtende verdachte. Zeker nadat er al gemaand is te stoppen. Of was het daar weer eens te donker om te schieten, omdat onze A58 in Zeeland geen verlichting heeft 's nachts?
Piertje (16-9-2012 om 17:31)
Die vier boeven aanhouden is toch wat moeilijker als die pierenspitters een bon geven. Waar massaal op gejaagd word want die rennen toch niet weg en betalen de bekeuring netjes.
De sigaar (16-9-2012 om 16:52)
Een vuurwapen in de auto niet willen stoppen en 2 man vluchten ,1 waarschuwingsschot is toch voldoende .In Amsterdam is de 2e raak in een van de benen .Ik denk dat Zeeland toch te soft omspringt met criminelen ,of te weinig mensen en auto,s .
Marco (16-9-2012 om 16:06)
@Smoesje. Leefde we maar als in het westen "jiihaa" , dan hielden we (sommige) tenminste gedeist, je werdt zelfs neergeschoten als je vals speelde met poker en dat gaven ze de schutter nog gelijk ook (of alleen in films?). En waren geen auto's ook.
Edje (16-9-2012 om 15:43)
"De politie ging direct met meerdere wagens richting Yerseke" en toch konden 2 van de 4 verdachten ontsnappen??? De ontsnapte inbrekers hadden dus blijkbaar een betere conditie dan de agenten. Of waren deze gewoon te lui om er achteraan te gaan? Als er geschoten zou worden zou ik ook niet stoppen...
Cookie-instellingen beheren