Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 40 km

Man door het lint, drie arrestaties

Toegevoegd: 16-09-2012, 21.58 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die door het lint was gegaan nadat hij was aangesproken op zijn gedrag. Twee maten van de man werden ook opgepakt.


Agenten hielden rond 04.45 uur toezicht nabij de Koepoort in Goes. Rond dat tijdstip staan agenten daar vaak in het weekeinde omdat dit de tijd is dat het uitgaanspubliek het centrum weer verlaat.

Een 41-jarige man uit Den Haag kwam op twee agenten aflopen. Hij wilde ze iets vragen, maar de manier waarop hij de agenten aansprak was zeer respectloos en onbeleefd. Zij hebben het gesprek beëindigd en reden weg.

Hierop werd de man kwaad en begon vreselijk te schelden naar andere agenten die in de buurt stonden. Zij probeerden de man tot kalmte te manen, maar dit had een averechts effect. De man ging volledig door het lint.

Tegen hem is vervolgens meerdere malen gezegd dat hij weg moest gaan, omdat hij de orde verstoorde met zijn gedrag. Hieraan gaf de man geen gehoor. Er ontstond voor de agenten een dreigende situatie, want twee maten van de man (46 en 30 jaar en ook afkomstig uit Den Haag) kwamen hem bijstaan.

Toen de situatie escaleerde en er geduwd en getrokken werd, zijn de drie mannen aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering en het belemmeren van ambtshandelingen. Tegen één van de verdachten is zelfs pepperspray gebruikt, omdat hij niet mewerkte.

De drie mannen zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zijn ze vandaag gehoord over de zaak en ze zijn weer in vrijheid gesteld na het afleggen van een verklaring.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk (17-9-2012 om 12:46)
Het niet opvolgen van een vordering door beëdigde opsporingsambtenaren is strafbaar. Gezien het verzet en gebruik pepperspray bij aanhouding: Checken of betrokkenen leefen van een uitkering. Zo ja, deze zes maanden inhouden. Zo nee dan zou een juiste strafoplegging zijn 2000 euro per persoon zijn.
Cookie-instellingen beheren