Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie naar vermiste surfers

Toegevoegd: 23-09-2012, 19.55 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De hulpdiensten zijn vanmiddag een grote zoekactie gestart naar een vermiste Duitse jongen die aan het surfen was. 

Rond 15.30 uur kwam de melding dat de jongen vermist werd op het Grevelingenmeer. Hij was vertrokken uit Brouwershaven, maar later werden zijn surfspullen op de wal gevonden. 


Door het Kustwachtcentrum zijn de reddingboten van station Ouddorp van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingezet, de Reddingsbrigade Ouddorp en een reddingshelikopter. Om 16.15 werd de jongen in goede gezondheid aangetroffen aan de wal. 

Tegelijkertijd werd om 15.30 uur ook een surfster in problemen gemeld nabij de Oosterscheldekering. Zij dreigde richting de kering te drijven. Hiervoor zijn de reddingboten van station Neeltje Jans van de KNRM en een reddingshelikopter ingezet. Om 17.00 uur heeft één van de reddingboten de surfster gevonden en aan boord genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (26-9-2012 om 13:07)
@ john es als windsurfer heb je wind nodig he. en voor sommigen is het hoe harder hoe beter/leuker. trouwens dit bericht is van zondag, toen stond er niet veel wind.
John S (24-9-2012 om 23:50)
@Harry Wat voor een idioot , gaat er met dit weer dan ook surfen ? Dan vraag je toch om problemen ! Watersporters , sommige zijn hard Leers , of leren het nooit , Oer Dom !
Harry (24-9-2012 om 14:04)
Ik dacht al, waar blijft de eerste reactie van die zeurkouzen die altijd en eeuwig dezelfde reactie geven over dat ze zelf voor de kosten moeten opdraaien. En dan als naam " de harde werker" neerzetten. Natuurlijk eerst koffie en een uurtje internetten in de baas zn tijd voordat je echt gaat werke
De harde werker (24-9-2012 om 08:05)
En dat gaan ze toch zeker wel zelf betalen? Of gaat dit ook weer van m'n belasting geld?!
Marijke (23-9-2012 om 22:17)
Zo onervaren!!! Zie eerst eens om het surfen en de risico's goed te leren alvorens het water op te gaan!!!
Cookie-instellingen beheren