Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Drie Roemeense zakkenrollers opgepakt

Toegevoegd: 03-10-2012, 16.46 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie heeft met de aanhouding van drie Roemeense zakkenrollers ruim 15 zaken opgelost. 


Op 31 augustus 2012 zag personeel van de Jumbo supermarkt in Goes dat twee mannen pincodes afkeken van klanten en belde de politie. Beide mannen, van 35 en 39 jaar oud, zijn daarna door de politie aangehouden. Het tweetal is vervolgens herkend van camerabeelden van eerdere zaken. Zij bleken betrokken te zijn bij zaken van zakkenrollen op 15 juni en 3 juli jongstleden in Goes en op 3 juli jongstleden in Vlissingen. 

De 35-jarige man bleek bij nog 12 zaken van zakkenrollen door heel Nederland betrokken te zijn. Hij werd herkend van camerabeelden. De man heeft inmiddels in totaal 15 zaken bekend. Beide mannen zijn inmiddels in bewaring gesteld. De zakkenrollers hadden het vooral voorzien op oudere mensen. In winkels worden de pincodes afgekeken. Daarna worden de slachtoffers vaak afgeleid en wordt de portemonnee gerold. Met de pinpas, en afgekeken pincodes wordt vervolgens direct geld opgenomen. De politie waarschuwt nogmaals om voorzichtig te zijn met betalingen met je pinpas. 

Afgelopen donderdag heeft politie nog een zakkenrollen aangehouden, een 26-jarige Roemeense man. Hij is aangehouden in gevangenis de Dordse Poort in Dordrecht. De man zat al een straf van een jaar uit voor andere zaken van zakkenrollen. Hij is echter alsnog herkend van beelden van bewakingscamera's.

De man bleek in 2009 betrokken te zijn bij zakkenrollen in supermarkten in Krabbendijke, Kruiningen en Kapelle.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (4-10-2012 om 12:45)
Hoelang bestaat het al dat men zijn bezittingen beschermd, in de middeleeuwen door grachten, poorten en stadsmuren en uiteraard landsgrenzen. Zo slim zijn we nu in de EU, grenzen open beter voor de economie, ja klopt,maar ook voor buitenlands tuig, dus oplossing, gewoon weer controleren aan de grens
PIPPA (4-10-2012 om 11:59)
Het is bekend dat er veel gajes in ons land zit,dit word waarschijnlijk nog erger! Vinden ze het gek dat we voor eigen rechter spelen? Nederland moet veel strenger worden! Maar als je Opstelten hoort praten ,denk ik niet dat hij de aangewezen man is!!
Marina (4-10-2012 om 11:39)
En dat land moet bij de EU komen????? Hoop dat ze gauw de grenzen sluiten. Er zitten goede mensen tussen maar degenen die hier mensen aansturen rijden daar in een dikke auto niets te doen.
QuasiMoto (4-10-2012 om 11:04)
Meesturen met het eerstvolgende konvooi hulpgoederen voor Roemenië en dan daar laten klussen in het plaatselijke tehuis voor ouderen.
Kees (4-10-2012 om 08:10)
Fijn he die open grenzen !! Dit vraagt om moeilijkheden.
Roos (4-10-2012 om 08:05)
Lang leve europa!!! laat al het gajes hier maar lekker komen! die lui lachen erom, een weekje pingpongen en weer doorgaan!! [als ze al gepakt worden]
Cookie-instellingen beheren