Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Arrestaties na vernieling en bedreiging

Toegevoegd: 04-10-2012, 12.07 uur
Door: Roland de Jong
OOSTBURG - Woensdagavond rond 20.45 uur ontstond een bedreigende situatie voor de bezoekers van een jongerencentrum aan de Torenweidelaan in Oostburg. Twee jongemannen die daar vernielingen aanrichtten en bezoekers bedreigden zijn door ons aangehouden.


Om ongeveer 20.15 uur kwamen twee jongens (17 en 19 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Sluis en Sas van Gent) het jongerencentrum binnen met een fles alcohol. Aangezien het niet is toegestaan om in het centrum alcohol te gebruiken, ontstond direct al een discussie met de beheerder van het centrum.

Deze wilde de jongemannen wegsturen, maar daar waren zij het overduidelijk niet mee eens. Ze werden kwaad en gingen zich steeds vervelender gedragen. Er werd met vuilnisbakken gegooid, tegen de ruiten gebonkt, er werden mensen bedreigd en er is een deur vernield door de twee jongens.

Uiteindelijk is de meldkamer gebeld en die heeft collega's ter plaatse gestuurd. Eenmaal aangekomen in de Torenweidelaan zagen zij dat er twee jongens wegrenden. Na een korte achtervolging zijn ze staande gehouden en hierna hebben we ze ook aangehouden.

De twee jongens zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Tijdens het vervoer hier naartoe en ook tijdens zijn fouillering bleef de 19-jarige verdachte maar aanstalten maken om met de agenten te gaan vechten. Na een uitbrander werd het de jongen echt duidelijk dat hij hiermee moest stoppen.

De beide verdachten zitten nu nog vast en worden verder over de zaak gehoord op 4 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nn (4-10-2012 om 12:41)
Laat ze maar eens een tijdje daar blijven . en goed aanpakken die gasten .En hard laten werken. Wat mankeren de jonge lui de laaste tijd toch?
Cookie-instellingen beheren