Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Hond uren vast op eilandje Terneuzen

Toegevoegd: 04-10-2012, 13.14 uur
De hond is met behulp van een boot weer naar de kant gebracht.
De hond is met behulp van een boot weer naar de kant gebracht.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Een hond heeft woensdagmiddag en avond uren vastgezeten op het eilandje in de vijver van het Vijverhof aan de Frederik van Eedenstraat in Terneuzen. 


De viervoeter, die thuis was ontsnapt, zwemt vaker in de vijver en komt normaal gezien altijd zelf terug naar de kant. Na een zoektocht van de baasjes is de hond rond 16:00 uur aangetroffen op het eilandje bij het Vijverhof.

Omdat de hond maar niet terug naar de kant durfde te komen is de dierenambulance ingeschakeld, deze heeft de baasjes doorverwezen naar de brandweer. De dienstdoende Officier van Dienst van de brandweer is in eerste instantie ter plaatse gekomen om te kijken of de hond niet op het droge te krijgen was.

Omstreeks 20:45 werd het wel duidelijk dat de hond niet uit zichzelf naar de kant zou komen. Zodoende is de brandweer van Axel met een bootje ter plaatse gekomen om in de buurt van de hond te kunnen komen. Omstreeks 21:15 uur kon de hond, een 6-jarige Amerikaanse stafford met de naam Psycho, weer verenigd worden met zijn baasjes.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (5-10-2012 om 21:52)
Ieder dier heeft recht op hulp maar ik vind het HEEL vreemd dat de baasjes niet zelf meteen hun dier gaan halen. Bang om nat te worden?? Ook nog nooit van aanlijnplicht gehoord zeker.
Thera (5-10-2012 om 16:53)
@ Jan Frank, Zeeuw en Hondenvriend... Wisten jullie het nog niet? De rekening van deze mooie hulpverlening wordt in vieren gedeeld en die ligt vast volgende week in jullie brievenbus. Compliment voor de brandweer voor de actie vanwege deze ondeugende hond die te bang was om terug te zwemmen.
Vlissingse (5-10-2012 om 11:22)
@frank en jan: kunnen jullie niet lezen? hij is uit huis ontsnapt, ik ken echt niemand die een hond aangelijnd heeft in huis en waarom is het gelijk een gevaarlijke hond? een stafford word lief geboren en kan lief blijven, ligt aan de opvoeding maar dat is met alle honden!!!
Simon (5-10-2012 om 10:52)
Pfff.... wat een reacties weer! De brandweer is er ook voor dieren hoor! Hoe vaak hoor je niet dat een mens door een sigaret brand krijgt? Moet de brandweer dan ook thuis blijven omdat roken slecht voor je gezondheid is? Niet zo zeuren op het reactieforum!
Zwelgje (5-10-2012 om 10:02)
Hahaha psycho! Geniale naam!
Hawa (5-10-2012 om 00:42)
Hoezo gevaarlijke hond Jan? Kan je dat zien? Als er ergens een kat in een boom zit dan komt de brandweer toch ook om te helpen dus waarom niet voor een hond? Gelukkig is alles goed afgelopen.
Cookie-instellingen beheren