Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Veel mis bij controle Vlissingen

Toegevoegd: 05-10-2012, 09.46 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Bij een grootschalige controle in en rond het Weyevlietplein in Vlissingen zijn donderdag 52 bekeuringen uitgeschreven. In totaal was bij 225 voertuigen iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde. De Belastingdienst constateerde 219 openstaande belastingaanslagen.


De controle werd gehouden tussen 14.00 en 20.00 uur. De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor te veel geluid, gladde banden, niet tonen rijbewijs en te zwaar beladen. Ruim 7000 auto’s werden gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de Politie de auto’s en brommers naar het plein waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. In totaal was bij 225 voertuigen iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.

De Belastingdienst constateerde 219 openstaande belastingaanslagen, waarvan vandaag ter plekke voor een bedrag van €6861,- is geïnd. De Belastingdienst heeft daarnaast op 35 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 13 werden weggesleept omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald.

De politie vorderde 16 kentekens in, omdat de voertuigen niet voldoen aan de wettelijke technische eisen. De eigenaren van deze auto’s moeten eerst hun auto in orde maken voor zij de weg weer op mogen. Orionis Walcheren gaat 13 personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen.

De samenwerkende partijen gaan naar aanleiding van de controle bij 27 arbeidsmigranten de woon-, werk- en leefsituatie verder onderzoeken. De partijen willen hiermee uitbuiting en huisvestingproblematiek voorkomen of aanpakken.

De gemeente Vlissingen streeft samen met Orionis Walcheren, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen SIOD en de Arbeidsinspectie), de Belastingdienst, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie, de Politie Zeeland, de Douane en de Politie Zeeland en Brabant naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan.

Hoewel de partijen ook maatschappelijke ondersteuning willen bieden waar dat nodig is, zijn deze controleacties uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (6-10-2012 om 08:48)
Geweldig , maar pak die rithemsestraat ook eens aan tussen 15.00 uur / 18.00 uur , daar rijden zeker 10 brommers tegen de 100 km bijna iedere fietser voor de sokken elke dag , waanzin .
Vlissinger (5-10-2012 om 21:59)
Ja geweldig, en vandaag werd een gestolen scooter teruggevonden in de bosjes, we moesten hem wel zelf halen want daar heeft de politie dan geen tijd voor.
Wim (5-10-2012 om 18:05)
De belastingdienst plukt iedereen kaal.
Jeroen (5-10-2012 om 17:48)
Wat mij betreft elke week herhalen, prima actie. Als we dit structureel elke week in elke plaats in NL doen zijn we een stuk eerder van het begrotingstekort af. Een win-win situatie voor alle NL die wel hun zaakjes in orde hebben.
Krijn Azijn (5-10-2012 om 16:44)
Het moet toch mogelijk zijn om minimaal budget neuitraal deze controles veel meer toe te passen.
Bob (5-10-2012 om 16:34)
Een prima actie , de volgende keer de langeleenweg ook aan pakken.
Cookie-instellingen beheren