Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken automobilist Middelburg

Toegevoegd: 05-10-2012, 10.00 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op de Schroeweg in Middelburg is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.00 uur een dronken automobilist aan de kant gezet.


Tijdens een surveillancerondje over de Schroeweg in Middelburg werd een personenauto opgemerkt die slingerend over de weg reed. De agenten besloten de bestuurder te laten stoppen om een controle te kunnen doen.

De auto werd aan de kant van de weg gezet en de bestuurder, een 34-jarige man uit de gemeente Borsele, moest een blaastest doen. Uit de blaastest bleek dat hij had gedronken. "De man blies namelijk een 'F'. Dat wil zeggen dat hij niet veel, maar veel te veel had gedronken om nog met de auto te mogen rijden", aldus de politie.

Omdat de politie op een blaasapparaat niet kunnen zien hoeveel de man precies heeft gedronken, moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Een dergelijk apparaat geeft exact aan hoeveel microgram alcohol iemand uitblaast, per liter uitgeademde lucht.

Nadat de 34-jarige man de ademanalyse had gedaan, bleek dat hij ongeveer vier keer teveel had gedronken. Om die reden is zijn rijbewijs ingenomen. Dat wordt nu opgestuurd naar de officier van justitie en die beslist of de verdachte het rijbewijs weer terugkrijgt.

Tegen de man wordt in ieder geval een proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Uit onderzoek bleek ook nog dat de man met een ongelding rijbewijs reed, dus ook daarvoor krijgt hij een bekeuring.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren