Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Auto gelanceerd in Kruiningen

Toegevoegd: 05-10-2012, 10.08 uur
Door: Roland de Jong
KRUININGEN - Op de Oude Rijksweg in Kruiningen zijn vannacht twee mannen gewond geraakt toen de auto waarin zij zaten van een dijk reed, het talud af vloog en over een sloot werd gelanceerd om zo in een weiland te belanden.


Het ongeluk gebeurde rond 01.00 uu. De mannen reden, vermoedelijk met hoge snelheid, over de Oude Rijksweg. In de bocht bij de Kanaalweg vloog de auto van de dijk en reed in volle vaart het talud af, werd over een sloot gelanceerd en kwam 40 meter verderop in een weiland tot stilstand.

Toen de politie ter plekke kwam, stonden de twee mannen bij de auto. De ene was gewond aan zijn gezicht (41 jaar en afkomstig uit het Italiaanse Varese) en de ander (43 jaar uit Bavel) klaagde over een pijnlijk been. Beide zeiden dat ze niet achter het stuur hadden gezeten en dat een derde persoon er vandoor was gegaan.

De politie heeft onderzoek gedaan in de auto. Er werden sporen aangetroffen die de agenten deden twijfelen aan het verhaal over de derde persoon. Op de airbag zaten namelijk (bloed)sporen die overeen kwamen met de verwondingen op het gezicht van de Italiaanse man. De politie confronteerde hem hiermee en uiteindelijk gaf hij toe dat hij inderdaad achter het stuur had gezeten toen het ongeluk gebeurde. Hij moest een blaastest doen en hieruit bleek dat de man had gedronken.

Beide mannen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De twee werden beiden opgenomen in het ziekenhuis. De 43-jarige man uit Bavel had een gebroken. De verwondingen van de andere man zijn niet bekend. De auto is door een takelbedrijf uit het weiland gesleept. Het voertuig bleek total loss.

Omdat er geen ademanalyse gedaan kon worden bij de 41-jarige Italiaan, is bloed bij hem afgenomen door een arts. Dit wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk. Daar gaan ze onderzoeken hoeveel de man precies gedronken had.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daisy (5-10-2012 om 11:19)
Normaal doen/denken en auto kunnen rijden is tegenwoordig echt een hele kunst!!!
Tss (5-10-2012 om 10:53)
Boontjes komen om loontjes...........
Vlissingse (5-10-2012 om 10:38)
Tja dat heb je er van, drank en rijden gaat nog steeds niet samen
Cookie-instellingen beheren