Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 138 km

ROG doet aanhouding in Vlissingen

Toegevoegd: 08-10-2012, 11.28 uur - Update: 08-10-2012, 16.58 uur
De aanhouding door de ROG op de Trompweg in Vlissingen.
De aanhouding door de ROG op de Trompweg in Vlissingen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Maandagmorgen heeft de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de politie een 24-jarige Vlissinger aangehouden. 


De man werd rond 10.25 uur aangehouden op de Trompweg en wordt ervan verdacht dat hij eerder een ernstige bedreiging heeft geuit. Vanmorgen deed een 25-jarige vrouw uit Vlissingen op het politiebureau aangifte van deze bedreiging in Vlissingen.  

De verdachte was vanmorgen mogelijk aanwezig op de HZ University of Applied Sciences, locatie Edisonweg in Vlissingen. Dat was de reden waarom enkele politieauto's in de omgeving van deze school stonden. De politieagenten hadden uit voorzorg kogelwerende vesten aan.  

Uit het politieonderzoek bleek dat hij niet op deze locatie was, maar dat de verdachte zich op dat moment mogelijk in de omgeving van de Boulevard Bankert bevond. In een zijstraat hiervan, namelijk de Trompweg, werd hij aangetroffen en aangehouden door de ROG. de man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de bedreiging.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lena (15-10-2012 om 14:22)
@ Engel wel je informatie correct hebben :) Het ROG is gespecialiseerd in het aanhouden van verdachten met een 'verhoogd risico'. Als de verdachte echter als 'vuurwapengevaarlijk' betiteld kan worden, of wanneer de situatie levensbedreigend zou kunnen zijn/worden dan treedt het AT op.
Objectieve lezer (9-10-2012 om 21:30)
L.S., als verdachte na een dergelijke arrestatie weer na maximaal twee dagen wordt vrijgelaten, is dan - wellicht achteraf gezien - sprake van een buiten proportionele aanhouding van de persoon in kwestie die daarmee in zijn rechten is geschaad?
Oom agent (9-10-2012 om 13:36)
Dirk, misschien beweerde de man wel een vuurwapen te hebben? En als de 'gewone' politie het had gedaan en er ergens anders was in gebroken had je waarschijnlijk ook al commentaar.
Hulpverlener @ Dirk (9-10-2012 om 11:17)
Als je goed leest staat er ERNSTIGE BEDREIGING. Niet meer dan terecht dat daar een goed getraind team op wordt gezet. En ja, dan mag het wat kosten. Jou veiligheid kost geld.
Division (9-10-2012 om 09:32)
@Dirk snapt het niet helemaal. ROG valt niet op (voor sommige mensen). Ze droegen niet voor niets vesten. Je weet niet waar hij tot in staat is.
Jan (9-10-2012 om 09:30)
Ach Dirk, voor mensen zoals jij is het ook nooit goed....
Cookie-instellingen beheren