Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen vier jaar maar 18 maanden

Toegevoegd: 15-10-2012, 15.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 25-jarige Axelaar, tegen wie een celstraf van vier jaar plus een rijontzegging van twee maanden was gevorderd omdat hij onder meer een vriend van zijn vrijheid zou hebben beroofd en vervolgens 250 euro van hem zou hebben gestolen is daarvan maandag vrijgesproken.


Wel achtte de rechtbank bewezen dat de man, naast dronken rijden, schuldig was aan afpersing en legde hem daarvoor een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk plus een rijontzegging van twee maanden op. De rijontzegging was overigens de ten uitvoerlegging van een eerder vonnis. Daarnaast moet de Axelaar zich laten opnemen in een afkickkliniek en komt hij onder toezicht van de reclassering te staan.

De Axelaar had zich op de 31ste mei goed laten vollopen en besloot daarna nog even naar een vriend te gaan om daar nog een 'afzakkertje' te nemen. Al snel ging het mis. Hij zwaaide met een Stanleymes, verwonde daarmee zijn gastheer en daarna reden ze samen naar een pinautomaat om daar 250 euro te cashen. Een andere vriend had het gezwaai met het mes gezien en 112 gebeld en de Axelaar kon dan ook snel achter slot en grendel worden gezet.

Zie ook:
- Vier jaar cel geëist tegen Axelaar (01-10-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nietpas (send) (16-10-2012 om 11:45)
@ leomon, bedankt, het is ook zo. ik was waarschijnlijk in verwarring gebracht door de overheden die maar blijven volhouden dat een "pas" overlast voorkomt, maar de werkelijkheid is natuurlijk anders is gebleken. die verwarring met de werkelijkheid krijg je als je naar de belijdsmakers luistert.
Leomon (16-10-2012 om 08:48)
Redelijke straf voor nederland. @niet pas: alleen maar beter toch? De overlast pas heeft alleen maar problemen met zich meegenomen.
Niet Pas (send) (15-10-2012 om 17:01)
Noem je dat met een "vriend" een "afzakkertje" nemen ? deze dwaas eindigt wel in een afkickkliniek voor verslaafden. zouden ze standaard moeten doen met elke overlast gevende alcoholjunk. btw, de coffeeshops zijn weer open voor buitenlanders met een nederlands rijbewijs die ieder kan aanvragen.
Cookie-instellingen beheren