Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
102 files van totaal 366 km

Verdachte schietpartij opgepakt

Toegevoegd: 17-10-2012, 07.26 uur - Update: 17-10-2012, 07.37 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft een 35-jarige Middelburger opgepakt naar aanleiding van de schietpartij vannacht. Dat is zojuist bekend gemaakt.

De politie kreeg rond 02.15 uur de melding dat er was geschoten in de omgeving van de Vrijlandstraat in de wijk Dauwendaele. Waar de schietpartij precies had plaatsgevonden en of er ook iemand gewond was geraakt, was niet duidelijk. Zodoende werd een zoekactie gestart.


Uiteindelijk werd in het Kriekenhof een gewonde man aangetroffen. Rond 03.30 uur werd een ambulance naar deze straat gestuurd. Volgens de politie is momenteel nog niet te zeggen hoe ernstig de verwondingen van de man zijn.

De politie zette ter plekke een grote plaats delict af. Tussen de Topaas, het Goudend, de Dauwendaelsestraat, de Krieknhofstraat en de Vrijlandstraat werd een afzetting gemaakt. Een deel van de Roozenburglaan was volledig afgezet met rood-witlinten. Vermoedelijk is het slachtoffer geraakt bij de Topaas en vervolgens langs kerkgebouw De Hoeksteen naar een brandgang bij de Kriekenhof gegaan.

De technische recherche heeft de plaats delict onderzocht. Er zijn foto's gemaakt en ook is er materiaal veilig gesteld en meegenomen voor nader onderzoek. Wat er precies is aangetroffen, is niet bekend. De politie kon de plaats delict rond 05.45 uur vrijgeven.

De verdachte kon rond 07.30 uur worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij later gehoord worden over zijn aandeel in de schietpartij.

Zie ook:
- Gewonde bij schietpartij in Middelburg (17-10-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezoeker (17-10-2012 om 23:28)
Als je door Topaas fietst of loopt: let vooral niet op wat er onder die poortjes gebeurt. Dit geeft een onveilig 'niet-pluis gevoel'. Is er niemand die aan de (politie-)bel trekt uit angst voor represailles? Alleen maar gespuis wat daar 24/7 'hangt'. Respect voor de fatsoenlijke bewoners!
Willem (17-10-2012 om 23:03)
Edelsteenbuurt. beslist ontworpen door een dronken architect. zeer weinig zonlicht in woningen--veel te veel achteraf hofjes. voetgangersgebied maar wel crossende stinkende herrie makende brommers. en politie? zeer zelden te zien. de drugspanden bestaan er nog steeds en zijn bekend bij politie.
Inwoner (17-10-2012 om 20:25)
Joh krijgt waarschijnlijk 150 uur werkstraf in nederland mag toch alles vind je het gek dat mensen elkaar neerknallen.politie doet toch niks doen alleen aan verkeerscontrole of je je lampje wel aan hebt haha lachen dit hele rechtstelsel.hopelijk luisteren ze nu eens naar de belastingbetaler
Mien (17-10-2012 om 16:39)
Ik zal wel zo dom zijn om niet te snappen hoe mensen toch zo eenvoudig aan wapens kunnen komen. En wat gaat ons land hard achteruit met al onze tollerantie. Het wordt tijd dat er echte maatregelen komen.
Patricia (17-10-2012 om 13:32)
Ja de wijk schoonvegen ja. Maar dan niet alles weer op een andere plek laten wonen zodat daar dan weer de overlast komt. Dit is namelijk ook gebeurd vanuit de bonendijkestraat naar de Meanderflat. Dit heet een probleem verplaatsen maar niet oplossen. De straffen in Nederland zijn veel te laag.
Erwin Minderhout (17-10-2012 om 12:39)
Zozo, zomaar iemand opgepakt, hoeveel agenten waren er voor nodig ? stuk of 35 ?? Zo nou even voorkomen en met een veroordeling van 1,25 uur werkstraf mag hij waarschijnlijk weer naar huis.
Cookie-instellingen beheren