Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroordeling na fataal ongeval

Toegevoegd: 18-10-2012, 15.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 76-jarige Terneuzenaar, tegen wie een celstraf van twee maanden en een voorwaardelijke rij-ontzegging van een jaar was geëist wegens 'dood door schuld', is donderdag door de rechtbank in Middelbrug veroordeeld tot een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.


Op 8 augustus 2010 reed de Terneuzenaar over de Tractaatweg in Axel en voor hem reed een motorrijder. Bij een oranje uitstralend verkeerslicht stopte de motorrijder. De Terneuzenaar echter was van plan door te rijden en hield dan ook het oranje verkeerslicht wel, maar de motorrijder absoluut niet in de gaten.

Dat die voor hem stond ontdekte hij pas toen de man over de motorkap vloog. Het slachtoffer liep daarbij een dijbeenbreuk op. De man belandde in het ziekenhuis, maar overleed twee weken later aan vermoedelijk een longembolie, veroorzaakt doordat hij geen antistollingsmedicijnen had gebruikt en geruime tijd immobiel was geweest.

De rechtbank achtte overigens de 'dood door schuld' niet bewezen. Wel was de rechtbank van oordeel dat de Terneuzenaar verantwoordelijk was voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Zie ook:
- Voorwaardelijke eis fataal ongeval (04-10-2012)



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sabine (12-11-2012 om 22:54)
Rechtssysteem is waardeloos.Straffen zijn veel te laag.Ze laten toch alle vuilakken vrij rondlopen. eikels die geen rekening houden met motorrijders..Iedereen zal s zijn motor rijbewijs moeten halen, dan zien ze de gevaren ook beter als ze in een auto zitten.Gecondoleerd aan familie
Renata (20-10-2012 om 21:18)
Oranje betekent stoppen en niet nog vlug door willen knallen. Deze rechter met zich schamen. Zo'n ouwe moet nooit meer autorijden. Feit is dat deze motorrijder geen embolie had gekregen als hij niet was omvergereden. En inderdaad zou ik het ziekenhuis ook aansprakelijk stellen.
QuasiMoto (20-10-2012 om 12:58)
@Thera. Mooi voorbeeld van hedendaagse mentaliteit: je verantwoordelijkheid afschuiven! Ongelukken worden meestal veroorzaakt doordat mensen in de fout gaan. Ook als dat zonder opzet gebeurt blijft dat een fout waarvan een ander de dupe is. Ongelukken komen echt niet uit de lucht vallen!
Marco (19-10-2012 om 20:28)
Ze moeten de stoplichten alleen Rood/Groen maken, steeds maar nog even gas bij om het te kunnen halen. Zo zie je maar wat er kan gebeuren, maar deze persoon is aan wat anders overleden.
Thera (19-10-2012 om 19:44)
@Ikke- dat is suggestie van jouw kant, het staat ook los van het bericht hier op HVZ. Veel sterkte gewenst aan naasten van de motorrijder en automobilist. Deze had haast maar had niet het doel om bewust iemand aan te rijden. Laten we dit niet uit het oog verliezen, ongelukken gebeuren helaas
Ikke (19-10-2012 om 14:37)
Deze man vond het zelf niet nodig om in het ziekenhuis te blijven en is daar dan ook zelf weg gegaan het ziekenhuis kan niemand tegen zijn wil in behandelen dus is het niet nalatigheid van het ziekenhuis
Cookie-instellingen beheren