Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fransman aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 22-10-2012, 19.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Na een langdurige achtervolging heeft de politie in de nacht van zondag op maandag rond 01.50 uur een Franse automobilist aangehouden. De man wordt verdacht van witwaspraktijken.  


Tijdens een controle op de A4 bij de grensovergang naar België is de politie gepasseerd door een auto met een Frans kenteken en heeft hierop de achtervolging ingezet. De automobilist verhoogde zijn snelheid naar tenminste 185 km/uur en negeerde stoptekens van de hem achtervolgende politie. De man reed daarna richting Brabant. Een politieauto is tijdens de rit vóór de vluchtende automobilist gezet waarna de man zijn weg vervolgde richting Wouwse Tol.  

Bij de afslag Wouwse Plantage is de man, 23 jaar en afkomstig uit Frankrijk aangehouden. De man is ingesloten in Torentijd. 

Bij zijn aanhouding bleek de man in het bezit te zijn van enkele tientallen duizenden euro's aan contant geld dat vermoedelijk bedoeld is voor witwaspraktijken. Het geld is in beslag genomen evenals de auto en het rijbewijs van de 23-jarige Fransman.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (24-10-2012 om 12:45)
@piet volgens mij is elke crimineel dom, je kunt beter gewoon gaan werken voor je geld, verdient meschien niet zo goed maar je loopt ook niet het risico een paar jaar te moeten brommen voor je fouten en crimineel verworven geld trug te gaan storten aan de staat, ik betaal al genoeg belasting.
Francois (23-10-2012 om 20:16)
Misschien iets met een Cath Scan? Tenaamgestelde stond miss gesignaleerd voor witwassen? Kan van alles zijn...
Ikke (23-10-2012 om 14:52)
@Piet en Division: Jullie kunnen beter eerst eens goed gaan lezen ipv een domme reactie te plaatsen.. De man had niet zo zin in de controle en is daarom op het gas gegaan..
Flurpje (23-10-2012 om 14:06)
"Tijdens een verkeerscontrole" staat er, dat is meestal een fuik. Die Fransoos had er kennelijk geen zin in en reed door. Da's dom. Of dat nou witwas-of witsnuifgeld was vind ik niet zo spannend. Blijft een domme crimineel, en een opgesloten crimineel ook!
Tom (23-10-2012 om 10:52)
Al met al gewoon goed politiewerk!
Division (23-10-2012 om 09:06)
@Piet helemaal mee eens. Als crimineel moet je je gewoon aan de verkeersregels houden. Anders ben je echt te DOM voor woorden.
Cookie-instellingen beheren