Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (13) aangereden in Breskens

Toegevoegd: 28-10-2012, 14.46 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Zaterdagmiddag rond 15.30 uur is een Duitse jongen aangereden door een personenauto. Omdat hij zijn helm droeg liep hij door de aanrijding 'slechts' een gebroken enkel op. 


Een 13-jarige jongen uit het Duitse Ehrenkircher was met zijn ouders aan het fietsen door de duinen op de Panoramaweg in Breskens. Hij was nogal aan het stunten met zijn fiets en kwam springend het duinpad af. Eveneens springen ging hij de rijbaan op waar hij een personenauto over het hoofd zag. De jongen werd vol geschept door de rijdende auto. De bestuurster van de auto, een 76-jarige vrouw uit Axel, stopte direct na de aanrijding, maar toen was het leed al geleden.  

Via de meldkamer werden een ambulance en een politieauto gewaarschuwd. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de ambulancemedewerkers al eerste hulp aan het verlenen op het slachtoffer. Zij constateerden mogelijk een gebroken enkel bij de jongen. Gelukkig was het 'slechts' een gebroken enkel, want de helm die de jongeman op zijn hoofd had, was finaal in tweeën gebroken. Als hij de helm niet had gedragen, was het ongeluk voor hem waarschijnlijk veel slechter afgelopen.

De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis. De politieagenten hebben van alle betrokkenen een verklaring opgenomen. Ook hebben zij de schade aan de personenauto bekeken. Er was schade ontstaan aan de bumper, er zat een flinke deuk in de motorkap en de voorruit hing gebarsten in de sponning. 

De zaak zal verder door de verzekeringsmaatschappij worden afgewikkeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fietser (30-10-2012 om 09:53)
Kijk daar gaan we weer, een mountainbiker heeft meestal wel een helm op! Die gaan op ruiger terrein dan een gewone fietser en zal eerder een valpartij meemaken. Of die helm daar nu aan bijgedragen heeft dat ie alleen een gebroken been heeft? Foto dat zijn helm een deuk in de auto maakte? Schade!!!
Daisy (30-10-2012 om 08:12)
Weetje wat het is, die Duitser weten stuk voor stuk dat ze niet fatsoenlijk kunnen fietsen dus dragen ze massaal helmpjes met zijn allen. Ja en dat moet natuurlijk ook eens getest worden hoe veilig ze eigenlijk zijn. Gooi je zelf eens voor een auto!! Bij deze; ze komen goed uit de test.. Sukkeltje!!
QuasiMoto (29-10-2012 om 22:50)
@anti-helm: als je normaal fietst kun je door een ander aangereden worden en dan heb je een helm heel hard nodig...
Anti-helm (29-10-2012 om 21:03)
Als je normaal fietst heb je ook geen helm nodig.............
K (29-10-2012 om 12:08)
Vreemd bericht als ik het zo lees heeft de duitse jongen geen voorang verleent aan deze automobiliste. het klinkt meschien hard maar eigen schuld dikke bult. heel fijn zo'n fietshelm maar meschien is het slimmer je kinderen te leren om geen idioote stunts uit te halen op de openbare weg
Renata (29-10-2012 om 09:48)
Alleen een helm is niet heiligmakend, misschien dat zo'n ouders hun kind verantwoordelijk rijgedrag kunnen leren, ze waren er zelfs bij......Zielig voor de mevrouw.
Cookie-instellingen beheren