Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beginnend bestuurders drinken te veel

Toegevoegd: 28-10-2012, 19.17 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag zijn op Walcheren twee rijbewijzen ingevorderd van beginnend bestuurders. Beide betrokkenen reden onder invloed van alcohol in hun auto. 


Op de Doeleweg in Arnemuiden werd omstreeks 01.30 uur een personenauto gecontroleerd. De auto werd bestuurd door een 21-jarige man uit de gemeente Middelburg. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. 

De man is meegenomen naar het politiebureau en moest daar een ademanalyse ondergaan. Hierbij bleek dat de beginnend bestuurder ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs op het bureau achterlaten en dat is door ons opgestuurd naar de officier van justitie. Binnenkort bepaalt de officier van justitie wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren. 

Op het Damplein in Middelburg werd om ongeveer 01.45 uur een 25-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd. Uit de blaastest op straat bleek al dat de man teveel had gedronken, daarom is hij meegenomen naar het bureau om daar een ademanalysetest te doen. Uit die test bleek dat deze beginnend bestuurder ruim vier keer teveel had gedronken.

De Utrechter mocht daarom direct zijn rijbewijs bij ons inleveren. De officier van justitie bepaalt later of de man zijn rijbewijs terug krijgt of niet. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (11-11-2012 om 22:46)
Nooit met alcohol op achter het stuur kruipen, maar wat ik niet begrijp is dat deze gasten hun rijbewijs kwijt zijn en een pool mag gewoon na een boete of waarschuwing verder rijden en dat gebeurd heel vaak
John S (11-11-2012 om 18:06)
@K Gewoon Zero , Nul dus , geen Drank of drugs ! Wel Drank of drugs gebruikt , Dag rijbewijs Punt ! Dat lijkt mij de beste manier .
K (29-10-2012 om 16:44)
Ik keur met drank op rijden niet goed,maar er wordt hier gepraat over 4x teveel gedronken, bij een beginnend bestuurder dat komt neer op 5 glazen alcohol, ik vind het erger als een gevorderde bestuurder 4x teveel drinkt omdat dat neer komt op 8 tot 10 glazen ik keur het van beide niet goed
Vlissinger (28-10-2012 om 23:09)
Soms vraag ik me af, zijn er nog jongeren met een rijbewijs? zoveel van deze berichten...
Marijke (28-10-2012 om 20:42)
Taxi was goedkoper geweest!!
Cookie-instellingen beheren