Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 49 km

Twee geweldplegingen in Terneuzen

Toegevoegd: 28-10-2012, 19.21 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - In de nacht van zaterdag op zondag vonden twee afzonderlijke zaken met betrekking tot openlijke geweldpleging plaats. Allebei de zaken speelden in de Nieuwstraat in Terneuzen.

Het ene geweldsincident was om ongeveer 01.00 uur, het andere een uur later. Een 19-jarige jongen liet via de meldkamer weten dat hij even tevoren in elkaar was geslagen door een drietal jongens in de Nieuwstraat in Terneuzen. De politie is naar de jongen toegegaan om van hem een aangifte op te nemen.


Uit zijn verhaal bleek dat hij tegen 01.00 uur in de Nieuwstraat, ter hoogte van een cafetaria, stond te praten met een bekende. Op een gegeven moment werd die bekende het cafetaria ingeduwd door drie jongens die de 19-jarige niet kende. De drie begonnen de 19-jarige jongen uit te schelden en te bedreigen.

Toen de aangever hierop reageerde (verbaal), was dit kennelijk voor de drie onbekenden een reden om de jongen aan te vliegen. De 19-jarige jongeman kreeg klappen en schoppen van het drietal te verduren en zag op een gegeven moment kans om op te staan en weg te lopen. Eenmaal thuis heeft hij de politie gebeld. De jongen heeft zich onder doktersbehandeling gesteld, hij heeft aan de vechtpartij een pijnlijke kaak en hoofd overgehouden. 

Tijdens de voetsurveillance door de stad werd de politie door uitgaanspubliek attent gemaakt op een vechtpartij die plaats zou vinden in de Nieuwstraat in Terneuzen. Toen de agenten die kant op gingen hoorden zij dat de vechtpartij zich verplaatste in de richting van de Binnenvaartweg. Toen de agenten daar ter plekke waren, zagen zij dat meerdere personen aan het slaan en schoppen waren tegen één jongeman die op de grond lag.

Toen de vechtersbazen in de gaten kregen dat de politie op hen af kwam, stoof het merendeel in allerlei richtingen weg. Eén verdachte (een 16-jarige Terneuzenaar) kon worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en zit nu nog vast. Van het slachtoffer, een 19-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen, is een aangifte opgenomen. Mogelijk ligt de aanleiding voor deze vechtpartij in een eerder conflict tussen alle partijen. 

Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden dan ook niet uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (29-10-2012 om 14:33)
Schandalig toch tegenwoordig waar gaat dit heen hoop dat ze allemaal nog voor een lange tijd achter de tralies verdwijnen!
George (29-10-2012 om 13:59)
Met z'n drieen tegen 1 iemand. Das wel heel zielig hopelijk worden de andere 2 ook opgepakt.
Frank (29-10-2012 om 05:44)
Mooi blijf vechten dan hebben ze geen tijd om op snelheid te controleren en de brave burger die 5 km te hard rijd een pracht bekeuring te geven
Cookie-instellingen beheren