Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Bijna 25 bekeuringen bij controles

Toegevoegd: 30-10-2012, 20.14 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft vandaag in Goes en omgeving controles uitgevoerd op gevaarlijk rijgedrag. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld.

De controles vonden plaats in het kader van de landelijke verkeerscampagnes Ikwiljezien.nl en 'Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden'. De campagne 'Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden' is er op gericht om het gebruik van elektronische apparatuur in de auto terug te dringen.


Het gaat volgens de politie bijvoorbeeld aan het telefoneren of het instellen van navigatieapparatuur tijdens het rijden. Dit is met name gevaarlijk omdat je reactiesnelheid minder wordt, je hebt minder controle over de auto, je let minder op je snelheid en je mist informatie, zoals tijdelijke bebording. Alle narigheid die je maar kunt bedenken kan hiervan het gevolg zijn. 'Ik wil je zien.nl' is een campagne die het gebruik van fietsverlichting stimuleert.

Tussen 07.00 uur en 15.30 uur werd tijdens zowel opvallende als onopvallende surveillances extra aandacht besteed aan de onder meer niet handsfree bellen, het negeren van rood licht, het niet dragen van een autogordel, het niet stoppn voor een voetgangersoversteekplaats en het niet voldoende rechts houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (1-11-2012 om 11:01)
Aan de hand of met je navigatie bezig zijn, zonder al dat rijden sommige gevaarlijk. Nog even en mag je zelfs niet meer met je vrienden of familie in de auto met elkaar praten kan ook afleidend zijn. Niemand kant weten hoe de reactie is van die perso(o)n(en). Bellende fietsers, pak die ook eens aan.
Iemand (31-10-2012 om 18:34)
Handsfree bellen of niet, het grijpen naar je carkit om iemand te moeten bellen lijdt ook al behoorlijk af dus zoveel zin heeft dat handsfree bellen niet....
Jan (31-10-2012 om 11:30)
@Arie Reijnhout: En waar wil je een bekeuring voor geven dan? Op de fiets mag je nog steeds bellen dus ze begaan geen overtreding, hoogstens irritatie. @Anoniem (held): Jep! Bedankt daarvoor!!!!
Loes (31-10-2012 om 06:00)
Goeie actie! het is ook ontzettend stom om met je instellingen bezig te zijn van je navigatie en niet handsfree bellen, een beetje chauffeur doet dat niet.
Anoniem (31-10-2012 om 03:54)
Kerstpakket moet weer verdiend worden...
Arie reijnhout (30-10-2012 om 23:29)
Prima die controle niks mis mee.maar dan niet alleen de automobilisten straffen,maar zeer zeker ook de fietsers die bellen tijdens het rijden en niet opletten in het verkeer en dan met name de scholieren want die zijn het ergst!!!!!
Cookie-instellingen beheren