Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man moet behandeling afmaken

Toegevoegd: 01-11-2012, 19.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag beslist dat een 19-jarige Goesenaar alsnog de kans krijgt om zijn afgebroken behandeling bij een psychiatrische inrichting af te maken.


De Goesenaar werd begin dit jaar voor zijn aandeel in een overval op een tabakswinkel in Goes veroordeeld tot een gevangenisstraf van 245 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Een voorwaardelijke celstraf, met als voorwaarde dat hij zich moest laten behandelen in een psychiatrische inrichting. Zou hij zich niet aan die voorwaarde houden, dan wachtte hem een verblijf van 180 dagen in de cel.

Volgens de deskundigen van die inrichting was de Goesenaar weinig gemotiveerd en werd de behandeling gestopt. Echter: uit een eerder gestelde diagnose bleek dat de Goesenaar leed aan een persoonlijkheidsstoornis met paranoïde -en narcistische trekken en geen weet had van zijn problematiek. Enige ongemotiveerdheid kon hem dan ook niet verweten worden, omdat hij niet doorheeft dat hij iets mankeert, zo oordeelde de rechtbank.

De Goesenaar krijgt nu de kans om gemotiveerd de behandeling afmaken. Zo niet, dan wordt het alsnog een verblijf achter de tralies van 180 dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De hulk uit axel (3-11-2012 om 09:26)
Nog meer gekken in de maatschappij
Kweet niet ? (2-11-2012 om 17:30)
Geen weet van, natuurlijk, iedereen beroofd toch regelmatig een sigarettenzaak met geweld of niet dan mensen ? is dat niet normaal dan ? goh ! dat wist ik echt niet ! ik zeg dat op deze manier de waanillusies van dit crimineel gestoorde gevaar alleen maar aangemoedigd worden. justitia is zelf ziek
Wimie (2-11-2012 om 16:42)
Dwangverpleging zou in dit geval aan de orde moeten zijn, deze "patiënt" moet tegen zichzelf- en zeker tegenover anderen, beschermd worden. Puur en alleen opsluiten? Dan kunnen de sigarenzaken over 180 dagen hun deuren zeker wel op slot doen!
Zeeuwse (2-11-2012 om 16:12)
Helaas heb ik ook een psychische aandoening wat heel erg is maar wat een onzin om die goser te sparen hij weet donders goed wat hij gedaan heeft of doet hoor!en zogenaamd niet weten wat hij mankeerde?kom nou,dit is grove bull shit..gewoon opsluiten in een gesloten inrichting op last van de rechter
.. (2-11-2012 om 10:17)
@bram, alvast heeft hij dan 180 dagen gezeten, dan gaat hij natuurlijk gelijk weer in de fout als hij vrij komt.. En dan worden er nog meer personen getroffen...
Mien (2-11-2012 om 09:31)
De kans om het af te maken, gedwongen zou beter zijn. Als je je maar van de dommen houdt kom je overal onderuit. Hoe zit het toch in dit rare Nederland?
Cookie-instellingen beheren