Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 68 km

OM wil veroordeling witwassen

Toegevoegd: 01-11-2012, 19.42 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 43-jarige Axelaar, die wordt verdacht van witwassen, is donderdag in Middelburg een celstraf van een jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk gevorderd.


De man zou met zwart geld een woning in Axel hebben gekocht. Zijn 59-jarige Axelse - inmiddels ex-partner - zou volgens de officier een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden moeten krijgen. Zij zou gefungeerd hebben als doorgeefluik. Tegen een 31-jarige man uit het Belgische Borgerhout werd voor zijn betrokkenheid bij verstek vijf maanden cel geëist. De woning zou volgens de Axelse zijn gekocht met onder meer een lening van 50.000 euro, verstrekt door oudere vrouw uit België.

Er was geen contract opgemaakt, er was geen kwitantie uitgeschreven maar de lening was volgens de Axelaar verleend op basis van goed vertrouwen. Volgens de officier was het echter anders gegaan: de Axelaar had op haar rekening geld gestort en zij had het vervolgens op de rekening van de Axelse gestort. Toen de Axelse de woning in 2009 aan haar inmiddels al ex-partner verkocht, zou deze via een Belgisch autobedrijf geld op een rekening in Luxemburg hebben gestort.

Het bedrijf stortte dat geld vervolgens op de rekening van de Axelse en daarvan gaf de Axelse weer 50.000 euro aan de Axelaar, die daarmee de lening van de oudere vrouw uit België zou aflossen. "Het was gewoon geld waarvan de belasting (toen) nog niets wist",  legde de Axelaar uit. De verdediging constateerde hetzelfde, vroeg om vrijspraak en bestempelden het onderzoek als 'ondermaats'.

Uitspraak 15 november.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Magistraatje (2-11-2012 om 16:25)
@vlissinger. zonde van jouw inzending. Jij prefereert een vrijbrief voor dit soort individuen! vandaag 50.000, morgen een ton en overmorgen een half miljoen! Dit soort individuen moet je gewoon aanpakken! Gebeurd het niet dan doet het OM zijn werk (weer) niet goed! En dan ook klagen?
Dr.acula (2-11-2012 om 08:10)
GELD MAAKT GELD !!!!!!!. als je leest over hoeveel schijven dit gaat moet je de conclusie trekken dat er veel meer geld mee is gemoeid.dit word volgens mij met al die grote inkomens zo gedaan/verdiend.
Vlissinger (1-11-2012 om 21:10)
Zonde van de tijd zo'n onderzoek
Cookie-instellingen beheren