Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
81 files van totaal 283 km

Inbrekers vast in modder Veere

Toegevoegd: 05-11-2012, 09.36 uur
Door: Roland de Jong

VEERE - De politie heeft zondagmiddag in Veere twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De twee waren vast komen te zitten met hun auto.

Een getuige meldde zondagmiddag bij de politie dat er een auto vast zat in de modder in de Zwanenlaan in Veere. Volgens deze getuige kon de auto geen kant meer op. Wat hij ook zag, was dat er een bouwkeet bij de auto stond. Die keet was open, dus de getuige had het vermoeden dat de twee mannen uit de auto 'iets' op hun kerfstok hadden.


De politie ging ter plekke en trof een auto aan die inderdaad muurvast in de modder stond. Bij de auto bevond zich één man. Aan de bouwkeet waren sporen van braak zichtbaar en in en om de auto werden sporen gevonden die er op wezen dat deze man mogelijk meer zou weten van de inbraak in de container.

Voor de politie waren dat voldoende aanwijzingen om de man aan te merken als verdachte van de inbraak in de container. Hij werd aangehouden. Omdat de getuige steeds had gesproken over twee mannen, heeft de politie nog even gezocht naar een tweede man. Deze bleek zich in de bosjes verstopt te hebben en kon even later ook worden aangehouden.

Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar zijn ze in verzekering gesteld. De twee komen allebei uit de gemeente Veere en zijn 17 en 18 jaar oud. De technische recherche heeft sporen afgenomen van de container en de auto. De auto is door de politie in beslag genomen en deze wordt nog onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (6-11-2012 om 22:57)
Geweldig, 17 en 18 en dan al een strafblad.... treurig hoor.
Andere Marco (6-11-2012 om 09:55)
Dat zijn nou MODDERfckrs, en dan door willen blijven gaan, ze wou tuurlijk de buit mee kunnen nemen, maar wat gaan ze doen, 1 dan, verstoppen in de bosjes, slim hoor...goed opgelet burger en een goede vangst Politie. Ga zo door.
Ron (5-11-2012 om 19:50)
Dan sla je als boef toch een modderfiguur van van jewelste.
De werker (5-11-2012 om 19:44)
Tsjonge, die knapen zijn wel door het slijk gehaald zeg
JustMe (5-11-2012 om 19:20)
Hahahaha, stumperts! Goed van de burger!
Arie reijnhout (5-11-2012 om 15:51)
Dit is nou echt zeer allert van die getuige die knapen kunnen nu hun zonden overdenken in het torentijdhotel!! en de politie hoefde dit keer geen fuik te zetten om de auto tegen te houden
Cookie-instellingen beheren