Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte situatie op carpoolplaats

Toegevoegd: 07-11-2012, 21.06 uur
Door: Manfred Berrevoets
KRUININGEN - De politie heeft woensdag een onderzoek ingesteld na een verdachte situatie in Kruiningen. 

Rond 18.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal de carpoolplaats aan de Zanddijk in Kruiningen op. Hij had daar afgesproken met bekenden om samen naar Goes te rijden. Toen de jongen zijn fiets had geparkeerd in de fietsenstalling liep hij de carpoolplaats op. Toen hij daar even stond, kwam er vanuit de richting Yerseke een zwarte personenauto, mogelijk een Audi, aanrijden.


Deze auto stopte op de carpoolplaats. In de zwarte auto zaten drie mannen. De man die achterin zat, stapte uit. Hij kwam dicht naar de jongen toe gelopen en wekte de indruk of hij de jongen mee wilde nemen in de auto. De mannen maakten ook opmerkingen in die trant. 

De jongen schrok zich wezenloos en zette het op een lopen. Hij rende naar de Zanddijk toe en ging daar midden op de weg heel hard staan zwaaien naar voorbijrijdende automobilisten om op die manier hulp te vragen. De eerste auto die voorbij kwam, reed door. Dit betrof een kleine lichtblauwe personenauto die werd bestuurd door een man. Op de bijrijdersplaats van de kleine lichtblauwe auto zat een meisje van een jaar of 13.

De eerstvolgende auto werd bestuurd door een man die de jongen kende. Hij stopte wel en heeft hem in laten stappen. Deze man is teruggereden naar de carpoolplaats en heeft de fiets van de jongen opgehaald en hem thuis afgezet. In de korte tijd die hiertussen zat is de zwarte auto vermoedelijk weggereden in de richting van Goes.

Tijdens de rit naar het huis van de jongen is door de getuige direct de politie gebeld. De politie is naar de woning van de jongen gegaan en heeft daar een aangifte van hem opgenomen. Ook is door de agenten een verklaring opgenomen van de man die de jongen thuis heeft gebracht.   

Wat de agenten nu nog graag willen is spreken met de mensen in het kleine lichtblauwe autootje dat als eerste over de Zanddijk reed. Mogelijk hebben zij nog iets gezien dat ons meer duidelijkheid kan geven in deze vreemde zaak. Maar ook andere getuigen die iets meer kunnen vertellen over de zwarte auto, mogelijk dus een Audi, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leon (10-11-2012 om 19:20)
@team rood. Wat bedoel je met als kinderlokker omschreven, wie? jezelf in de blauwe auto of was je het in de zwarte audi?
Mar (9-11-2012 om 13:59)
Raar verhaal en ongeloofwaardig want als jou zoiets overkomt ga je gelijk naar de politie en niet eerst op het gemakje de fiets inladen en naar huis...en wie weet is die jongen misschien wel benaderd om te dealen?dus GELIJK naar de polite en niet wachtenzodat daders kunnen vluchten in rap tempo
Henriette (9-11-2012 om 13:24)
Y was je het misschien zelf?
Team rood (9-11-2012 om 07:13)
Wat belachelijk, onzin die jongen trok onze aandacht we dachten dat hij hulp nodghad! Hij stond te zwaaien en kwam naar onze auto gerend! Word je in dekrant als kinderlokker omschreven! Hebbn naar de politie gebeld en een verklaring afgelegd
Reimerswaeler jongen (8-11-2012 om 21:14)
Mischien hebben ze de weg willen vragen, en is het op de af komen lopen bedreigend overgekomen. Niet helemaal verstaan wat ze zeiden?? Zelf vroeger ook weleens weggerend in zo'n situatie toen iemand snel aan kwam lopen en bedreigend overkwam. Achteraf twijfels of hij toch niet gewoon weg vroeg.
Loek (8-11-2012 om 20:14)
De carpoolplaatsen krijgen een steeds slechter imago, een nobel idee was het om het milieu te sparen. Daarna werden ze (alleen) nog gebruikt om volwassen mannen de ruimte om het interieur van hun auto aan vreemden te laten zien of een wandeling te maken. En nu dit, hopelijk het laatste hoofdstuk.
Cookie-instellingen beheren