Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 170 km

Stankgolf zorgt voor 50 meldingen

Toegevoegd: 13-11-2012, 22.44 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zo'n 50 meldingen kwamen er binnen. Wat er precies aan de hand was, is niet bekend geworden. Duidelijk is wel: er hing dinsdag een vreemde lucht op Walcheren.


Vanaf 19.00 uur kwamen er bij de politie behoorlijk wat meldingen binnen over stankoverlast. Met name uit Middelburg, Arnemuiden en Ritthem kwamen meldingen. Er kwamen ook meldingen binnen van mensen die aangaven dat de lucht zorgde voor irriatie, hoofdpijn en misselijkheid. De hulpdiensten gingen daarom op pad om metingen te verrichten. Ook de provincie Zeeland en de gemeenten Middelburg en Vlissingen startten een onderzoek naar de herkomst van de vreemde geur.

Grote bedrijven in de omgeving werden geraardpleegd, maar nergens was sprake van bijzondere activiteiten die de stankoverlast konden veroorzaken. Rond 20.45 uur stopte de klachtenstroom en ook werd de stankgolf niet meer waargenomen. De herkomst is niet definitief vastgesteld maar mogelijk was de lucht afkomstig van een schip dat over de Westerschelde voer.

In totaal kwamen er volgens de Veiligheidsregio Zeeland zo'n 50 meldingen binnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (14-11-2012 om 18:31)
Haha, dat gelooft toch geen hond, van een schip laat me niet lachen!
Pusu (14-11-2012 om 18:10)
Wat het ook was, geen gevaar voor de volksgezondheid.
Marja (14-11-2012 om 12:32)
Die stank ondervond ik zaterdagmiddag al bij arnemuiden en bij antwerpen in de buurt bij hoevenen in d buurt heb je een nieuwe fabriek staan,,amos ofso,,,het was niet te harden zo,n vieze stank.net een soort ouwe benzinelucht
Terneuzense (14-11-2012 om 11:46)
Gisterochtend rook het in Terneuzen 's ochtends al vreemd; een soort van schroeilucht en aan het eind van de middag stonk het weer, maar nu was het ondefinieerbaar!?
Avion (14-11-2012 om 11:44)
Het was toch duidelijk een kerosine luchtje en geen diesel, zal wel van een vliegtuig geweest zijn.
Terneuzenaae (14-11-2012 om 10:56)
Maar die stank waar jij het over hebt, heb ik ook geroken, al was het dan bij de brug van Sluiskil, wat mij eerder aan Broomchemie deed denken. Of het was een oververhitte tunnelboor.....
Cookie-instellingen beheren