Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Jongens vernielen ruit winkelpand

Toegevoegd: 15-11-2012, 11.34 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vannacht twee mannen aangehouden die een ruit hadden vernield in het centrum van Middelburg.


Een getuige hoorde in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.45 uur een enorme klap en glasgerinkel vanuit een winkel. Hij gaf een grote schreeuw en zag hierna twee personen wegrennen van een winkel in de Segeersstraat. Een ruit van de winkel was gesneuveld.

Politieagenten zijn op zoek gegaan naar de verdachten. Vijf minuten na de melding liep de eerste verdachte al tegen de lamp. Een 17-jarige jongen uit Arnemuiden werd in de Lange Delft aangehouden door twee agenten. Hij voldeed aan het signalement dat de getuige had opgegeven. Even daarna werd de tweede verdachte gepakt in de Nieuwstraat. Dit bleek een 16-jarige jongen uit Middelburg te zijn.

Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar worden ze vandaag gehoord. Omdat ze minderjarig zijn, zijn de ouders van de jongens in kennis gesteld en ook zijn ze uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het verhoor van hun zonen.

Een glaszetter is vannacht uit zijn bed gebeld om het kapotte raam te dichten. De eigenaar van de winkel heeft nog geen aangifte gedaan, maar dat zal in de loop van de dag doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (2) (17-11-2012 om 00:54)
@Marco Jij hebt het over LATER. Je hebt gelijk, op LATER hebben we geen grip. Maar dit is WEL een gevalletje van NU. En het gaat hier NU duidelijk om ontspoord gedrag op jonge leeftijd. Dat gaat LATER vaak van kwaad tot erger. Er is hier dus wel degelijk een taak weggelegd voor ouders! En dat is beslist geen stom gelul, zoals jij het wil benoemen. En dat het geen incident was ..... lees even het nieuwe bericht =Jongens bekennen vernielingen=. Denk volgende keer eens na voor je reageert.
Jeremy (16-11-2012 om 20:30)
@ marco, mijn kind is helemaal geen moordenaar maar die loopt dan ook niet s'nachts de boel te slopen en te plunderen als een volleerde facebook hooligan. maar ik snap helemaal dat u zich daar zorgen over maakt, met uw gedachten over opvoeden. of toch niet ? want uw schuld kan het nooit zijn, toch ?
Marco (16-11-2012 om 14:51)
Hou toch eens op om de ouders de schuld te geven, (ik wil jullie wel een terug horen als jullie kind later een moordenaar is geworden), dan geven we jullie ook de schuld. Ieder ouder wil zo goed mogelijk hun kind opvoeden, wat het later gaat doen kan een ouder niet altijd weten. Dus LL niet zo stom!
Tja (16-11-2012 om 13:35)
@Zelle en Marco Jullie wijze van reageren zegt genoeg. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Verder wil ik aan jullie geen woorden verspillen. Duidelijk is wel dat er iets niet in orde is met de ouderlijke controle als dit soort knapen om die tijd nog over straat zwalken.
Jeremy (16-11-2012 om 12:19)
Ik mag dan geen lieverdje zijn, maar s'nachts proberen in te breken en de etalage te plunderen met geweld of gewoon al vernielingen aanrichten op die schaal zal je mij niet zien doen, en zeker niet toen ik nog jong en wild was ook niet. kijk naar jezelf en wat je hier loopt goed te praten.
M. (16-11-2012 om 07:47)
Inderdaad, wat moeten die snotjochies op een doordeweekse dag zo laat nog op straat? Volledig losgeslagen.. Goed om de ouders erbij te betrekken: die hebben of hun opvoeding verzaakt of hier dringend hulp bij nodig. Laat ze er idd maar flink voor betalen, of werken.
Cookie-instellingen beheren