Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

KNRM Breskens helpt Engels schip

Toegevoegd: 16-11-2012, 08.22 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - De reddingboot van het KNRM-station Breskens is donderdagavond in de monding van de Westerschelde een sleepcombinatie te hulp geschoten.


Een 12 meter lang Engels werkschip was met een kraanbak vanuit Hansweert onderwe naar Engeland. Net voorbij Vlissingen kreeg het schip echter te kampen met brandstofproblemen. Het gevaarte dreef hierdoor af richting de Nolleplaat. Omdat de combinatie in gevaarlijk diep water belandde werd de hulp ingeroepen van de KNRM.

Eénmaal ter plekke waren de brandstofproblemen snel opgelost. Besloten wordt dat de reddingboot voorop zal varen om de combinatie veilig naar de Vlissingse Buitenhaven te loodsen. Even later komen ook sleepboot Multratug 11 en Rijkswaterstaat-patrouillevaartuig RWS78 ter plaatse. Zij helpen bij de begeleiding en zoden in kunnen grijpen als het nodig is.

Uiteindelijk lukt het om de combinatie langs de drukke scheepvaart te loodsen. Even later kan de Engelse boot veilig afmeren aan de Poseidonsteiger in de Buitenhaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren