Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Poging ontvoering was 'misverstand'

Toegevoegd: 16-11-2012, 10.41 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De drie mannen die vorige week woensdag in Kruiningen een poging zouden hebben gedaan een 13-jarige jongen te ontvoeren hadden niets kwaads in de zin. Dat blijkt uit een verklaring van de mannen, zo meldt de politie vandaag.


Op de bewuste woensdag fietste de jongen rond 18.00 uur de carpoolplaats aan de Zanddijk in Kruiningen op. Hij had daar afgesproken met bekenden om samen naar Goes te rijden. Toen de jongen zijn fiets had geparkeerd in de fietsenstalling liep hij de carpoolplaats op. Toen hij daar even stond, kwam er vanuit de richting Yerseke een zwarte personenauto aanrijden.

Deze auto stopte op de carpoolplaats. In de zwarte auto zaten drie mannen. De man die achterin zat, stapte uit. Hij kwam dicht naar de jongen toe gelopen en wekte de indruk of hij de jongen mee wilde nemen in de auto. De mannen maakten ook opmerkingen in die trant. De jongen schrok zich wezenloos en zette het op een lopen.

De drie mannen hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Zij hebben verklaard dat één en ander op een misverstand berustte en dat de hele zaak waarschijnlijk zo 'groot' is geworden door een opmerking van één van hen, die verkeerd is begrepen door de jongen.

Volgens de politie is het trio niet opgepakt omdat er geen strafbaar feit is gepleegd.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (17-11-2012 om 16:14)
@Henk, sensatie zoeker. was je erbij dan? dat je weet dat ze er met piepende banden vandoor gingen? wat doe je met z'n 3 op een carpoolplaats? misschien mensen afzetten na het werk om naar huis te gaan. het was 18:00 uur.. gaat er een lichtje branden?
Henk (17-11-2012 om 11:20)
Rare verklaring. Wat kwamen ze daar dan doen? Toen de jongen weg rende gingen ze er zelf als een olifiant die een muis gezien heeft met piepende banden vandoor! Blijf dan nietsvermoedend in je auto tot je door naar je bestemming wilt. Ze kwamen niet zomaar op een "carpoolplaats"????
GTI (16-11-2012 om 16:32)
Voor hetzelfde geld hebben ze samen eerst een verhaal bedacht en hebben ze zich daarna bij de politie gemeld.. Als ze het echt van plan waren, gaan ze dat natuurlijk niet bij de politie melden.. Nee dan proberen ze t later gewoon nog een keer..
Marco (16-11-2012 om 14:46)
Tja, wat nu? Ze zijn vals beschuldigd, maar aan de enekant weet je 't maar nooit. Het is nooit leuk om vals beschuldigd worden, wordt je aan alle kanten vuil aangekeken, en dan blijkt er niks aan de hand te zijn...maar je weet wel hoe andere over jou denken...ik kan het weten.
Dr.acula (16-11-2012 om 14:20)
Netjes van de auto inzittende dat hij dit op het bureau even kwam ophelderen. petje af,hoe vaak blijft iemand in het ongewisse.
Cookie-instellingen beheren