Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Vermoedelijke inbrekers opgepakt

Toegevoegd: 16-11-2012, 11.19 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen aangehouden die zich verdacht ophielden op een parkeerplaats in Kapelle. Ze hadden geen plausibele verklaring voor hun aanwezigheid aldaar.


De auto stond rond 02.45 uur geparkeerd aan de Ooststraat. De lichten van de auto waren aan en de ramen waren beslagen. Dat was een reden voor de surveillerende collega's om de auto en de mensen die erin zaten te controleren.

In de auto bleken drie mannen uit West-Brabant te zitten (21, 26 en 28 jaar oud). De agenten vroegen hen wat zij in het holst van de nacht uitvoerden op een parkeerplaats en geen van de drie mannen had eigenlijk een goede verklaring voor hun aanwezigheid. De identiteit van de mannen werd gecontroleerd en toen bleek dat de drie een waslijst aan antecedenten op het gebied van diefstallen hadden staan.

De auto werd onderzocht en de politie trof diverse inbrekersattributen aan. De drie zijn toen aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening waar in staat dat het verboden is om inbrekerswerktuigen bij je te hebben in de voor de nachtrust bestemde tijd.

De drie zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd, de penitentiaire inrichting in Middelburg. Uit onderzoek bleek dat twee van de drie nog celstraffen moesten ondergaan van respectievelijk 14 en 10 dagen. De derde man, de 21-jarige, kon geen identiteitsbewijs overleggen, dus van hem moet nog onderzocht worden of hij wel is wie hij zegt dat hij is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (17-11-2012 om 19:30)
Dit is goed werk van de politie in Kapelle. Wat doen die gasten op de parkeerplaats? Wachten ? Hopelijk komen er veel zaken uit.
Thomas (16-11-2012 om 20:31)
Wat is dat voor een a.p.v. Wanneer zijn de officiele tijden voor de nachtrust? Desalniettemin super werk van de dienstdoende agenten.
Francois (16-11-2012 om 18:17)
Zou de titel, "vermoedelijk inbraak cq diefstal voorkomen" niet beter staan? Het onderbuik gevoel zal zeker wel juist zijn, maar men heeft niet eens een poging ten laste kunnen leggen. Overigens zeer goed werk, doortastendheid en niet zoiets van "Het zal wel". Puik werk ook al is het maar APV.
Tom (16-11-2012 om 17:39)
Goed werk van de politie! Zo blijkt maar weer dat er genoeg ongure personen zich ophouden 's-nachts in Zeeland...
Danny Souburg (16-11-2012 om 17:02)
Goed werk politie:)
Col. Bogey (16-11-2012 om 16:56)
Goed gewerkt !
Cookie-instellingen beheren