Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie maakt einde aan houseparty

Toegevoegd: 18-11-2012, 12.06 uur
Door: Roland de Jong
BERGEN OP ZOOM - De Zeeuwse politie heeft vannacht geassisteerd bij het beëindigen van een illegale houseparty in Bergen op Zoom. Dat heeft de politie vanochtend laten weten.


Het feest werd gegeven in een leegstaand bedrijfspand aan de Vierlinghweg. Toen de politie naar aanleiding van een tip van een beveiliger ging kijken, bleken er ongeveer 250 mensen binnen te zijn. Ze waren afkomstig uit Nederland, maar ook uit Frankrijk, België en Duitsland. Volgens de politie was er kennelijk via social media en internet ruchtbaarheid aan het feest gegeven.

Omdat op invalswegen werd gezien dat er nog meer bezoekers in aantocht waren, werd eerst het bedrijfsterrein afgesloten om een verdere bezoekerstoestroom te voorkomen. De burgemeester besloot in te grijpen omdat er geen vergunning was verleend. Bovendien was er sprake van een brandgevaarlijke situatie. Volgens de politie werd de ruimte waar het feest gehouden werd met kaarsen verlicht.

Rond 05.00 uur startte de politie met het beëindigen van de houseparty. Een groot deel van de bezoekers vertrok uit eigen beweging. De brandweer assisteerde ter plaatse door het terrein te verlichten. In totaal veertig agenten uit de regio's Midden- en West-Brabant en Zeeland werden ingezet om een einde te maken aan het feest.

De muziek bleef echter spelen en circa 70 mensen verlieten het pand niet op eigen beweging. Daarop werd door de politie besloten om iedereen naar buiten te begeleiden. Een deel van de muziekapparatuur zoals draaitafels en mengpaneel is in beslag genomen.

Een 29-jarige man uit Den Bosch werd aangehouden op grond van de APV, hij was DJ op het feest. Ook werd een 32-jarige Rotterdammer gearresteerd die niet voldeed aan de vordering om te vertrekken. Aanvankelijk werd gemeld dat nog een derde verdachte was aangehouden. Dit betrof een man die ook door agenten naar buiten geleid werd. Hij hoefde echter niet mee naar het bureau. De politie heeft diverse namen van betrokkenen en kentekens van voertuigen genoteerd. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de organisatoren.

Burgemeester Polman toonde zich na afloop tevreden over de actie: "Deze loods was volstrekt niet geschikt voor een dergelijk feest. Er was geen vergunning afgegeven en er was sprake van een gevaarlijke situatie niet alleen voor bezoekers maar ook voor de omgeving. In het pand was het namelijk donker en alleen verlicht met kaarsen. Hierdoor was er gevaar voor brand en ongevallen in de loods. Dat waren de belangrijkste redenen voor het beëindigen van deze illegale houseparty".


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren