Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Dode schapen gevonden in weiland

Toegevoegd: 21-11-2012, 17.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
KATTENDIJKE - Afgelopen zondag zijn door een voorbijganger twee bebloede, dode, schapen aangetroffen in een weiland aan de Reijmersweg in Kattendijke. 


De man had de kudde schapen zaterdag nog zien lopen in het weiland en zondag zag hij twee schapen uit de kudde dood in het weiland liggen. Hij heeft vervolgens de dierenpolitie van zijn bevindingen in kennis gesteld. De kadavers van de schapen zijn inmiddels uit het weiland verwijderd en opgehaald door een destructiebedrijf. 

Volgens de politie zijn de schapen mogelijk om het leven gekomen door hondebeten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eef (24-11-2012 om 09:41)
Wat vreselijk! is het dan zo moelijk om je even ergens te melden zodat het schaap daar niet ligt te lijden?! bah.. wat zijn mensen toch ongevoelig
Francoise (22-11-2012 om 10:18)
@Kees, Ik vind dat een beetje kort door de bocht. Niet élke hond pakt schapen en op buitenwegen mogen honden loslopen. Vaak is het een herderachtige hond maar het kan ook zo maar een labrador of ander ras geweest zijn. In ieder geval een hond die niet onder appèl staat en dié horen aan de riem.
David (22-11-2012 om 08:42)
Beste Kees ik ben het met je eens.Pas nog gezien dat een vrouw een kat liet dood bijten door haar loslopende hond.Ook snel weggelopen,en geen dieren ambulance gebeld voor dood bloedende kat. ZIEK!
Jan (22-11-2012 om 08:32)
@Nienke: Een vos weegt gemiddeld 5,1 kg (V), 6,4 kg (M), het gewicht van een flinke huiskat. Een vos is wel iets langer, 65 cm zonder staart (40 cm). Veel mensen denken dat het een enorm beest is (een soort wolf) terwijl het echt meer een flinke kat is.
Kees (21-11-2012 om 23:54)
Het is aan de orde van de dag dat mensen hun hond los laten lopen op plaatsen waar schapen lopen..Volstrekt ongevoelig voor het leed wat een schaap word aangedaan,.Alleen het eigen IK staat voorop,en gèèn verantwoordelijkheid nemen ,nee snel mogelijk weglopen in de hoop dat niemand het gezien heeft
Nienke (21-11-2012 om 21:08)
Jan, een vos is echt groter dan een flinke kat hoor !! Heb er genoeg gezien tijdens mijn werk op de dierenambulance, ben het wel met je eens dat vossen meer op kleinere dieren jaagt, kippen, konijnen, fazanten en ander gevogelte maar zeker geen schapen .........
Cookie-instellingen beheren