Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Man moet meewerken aan reclassering'

Toegevoegd: 26-11-2012, 19.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het duurde maandag allemaal even een beetje erg lang eer een 39-jarige Goesenaar de officier van justitie een eis tegen hem formuleerde, maar na een lange 'zit' wist hij tenminste waar hij aan toe was: een voorwaardelijke ISD-maatregel. Dan moet hij wel meewerken met de reclassering. Doet hij dat niet, dan verdwijnt hij linea recta naar een instelling voor stelselmatige daders. Tenminste, als de rechtbank in Middelburg de eis overneemt.


De Goesenaar had enkele jaren geleden zijn vader in elkaar geslagen en had doorvoor onder meer een contactverbod opgelegd gekregen. Na het uitzitten van zijn straf was hij dakloos, had hij geen werk, geen sokken aan de voeten en het vroor begin dit jaar ook nog eens elf graden. Niet wetende waar hij naartoe zou moeten ging hij naar het ouderlijk huis en daar werd hem weer de deur gewezen.

Als reactie daarop begon hij te schreeuwen, maakte hij het nodige stampij en zou hij zijn vader bedreigd hebben. Een steen door de ruit hielp hem aan onderdak, zij het dat een politiecel werd. Inmiddels zit de man al negen maanden in voorlopige hechtenis en vindt hij dat er 'goed voor hem wordt gezorgd'.
 
Daar waar de gedragsdeskundigen het redelijk eens zijn met elkaar liep het in de zaak tegen de Goesenaar volledig spaak. Hij wilde niet meewerken aan een onderzoek door het Pieter Baancentrum en dus vroeg de officier van justitie destijds een dubbelrapportage aan. Dat resulteerde in een enkele rapportage en de vragen die de officier graag beantwoord wilde zien werden niet beantwoord.

De reclassering zag geen heil meer in de begeleiding van de Goesenaar omdat hij verre van gemotiveerd was en dan was nu net weer wat de deskundige psycholoog had geadviseerd: begeleiding door de reclassering.

Wat de uiteindelijke straf gaat worden hoort de man op 10 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (27-11-2012 om 18:07)
Sorry hoor maar ik begrijp de ouders van deze man niet,iedereen heeft wel eens ruzie met zijn ouders.maar je blijft toch altijd van je kinderen houden. hun zoon komt uit de bak, werkloos dakloos terwijl het vriest en dan laten ze hem in de kou staan? wat hij ook gedaan heeft ik vind dat onmenselijk
Cookie-instellingen beheren