Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

'1,5 jaar zitten voor poging doodslag'

Toegevoegd: 26-11-2012, 19.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige Vlissinger is maandag in Middelburg een celstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk. De Vlissinger wordt ervan verdacht in de nacht van 25 op 26 november vorig jaar een plaatsgenoot dermate hard in het gezicht te hebben getrapt, dat de officier van justitie er een poging tot doodslag in zag.


Het incident vond plaats in de Gerbrandystraat in Vlissingen, waar een maat van hem in een één op één-situatie aan het vechten was. Zijn opponent lag bovenop hem. Om de twee uit elkaar te halen zou hij flink hebben uitgehaald, waardoor zijn slachtoffer het nodige letsel opliep en bewusteloos raakte.

Volgens de Vlissinger had hij slechts een duwtje met zijn voet gegeven en meer niet. Hij vond dat hij er door zijn andere vriend was ingeluisd. Die zou hebben getrapt, liep nog in een proeftijd van een vonnis en zou - als hij als dader werd aangewezen - sowieso een jaar lang de bak in draaien.

Uitspraak 10 december.

Zie ook:
- Vlissinger zwaar mishandeld (27-11-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (29-11-2012 om 14:36)
@K wel eens van smoesjes en leugens gehoord om er op zo'n manier onschuldig onderuit te kunnen komen. Hij had twee keer zoveel moeten krijgen.
K (27-11-2012 om 18:21)
Belachelijk dus als je 2 mensen ziet vechten en je haalt ze uit elkaar moet je al opletten hoeveel kracht je ervoor gebruikt? hetgene wat ik hier van leer is dat ik nooit iemand te hulp zal schieten hoe moeilijk ik dat ook vind, voor je het weet ga je zelf de bak in voor het helpen van een maat
Bertus zegt vreemdelingen legioen (27-11-2012 om 13:11)
Als je een knokpartij wil stoppen kan dat ook zonder iemand zijn hoofd als voetbal te gebruiken. het lijkt me dat dit hooligan achtige pubertje zelf eens een flinke dauw zou moeten krijgen. helaas is de diensplicht afgeschaft en hebben knulletjes als dit alleen maar facebook handjes en RSI klachten
Cookie-instellingen beheren