Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 106 km

OM eist TBS na mishandeling

Toegevoegd: 29-11-2012, 20.24 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Officier van justitie M. Paapen wil dat een 26-jarige man uit IJzendijke tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd.

De zaak tegen de man diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg.  De man, die sinds jaar en dag door hulpverlenende instanties van het kastje naar de muur wordt gestuurd en nauwelijks adequaat is behandeld, is al vele jaren ontoerekeningsvatbaar en lijdt aan schizofrenie en psychoses.


Medio april was hij in de ouderlijke woning en had zijn vader zijn vriendin 'ingepikt'. Toen vader ook nog eens zei dat zijn zoon slecht was, sloeg de vlam in de pan. De IJzendijker sloeg zijn vader met een dubbelwandig theeglas op diens hoofd en verdween weer achter de tralies.

Tegen de man was eind vorig jaar ook al eens tbs met dwangverpleging gevorderd omdat hij een teamcoach van Emergis had bedreigd en een psychiater had mishandeld. Begin dit jaar werd dit vonnis door het Hof in Den Bosch vernietigd.

De raadsvrouwe van de IJzendijker, S. van de Voorde, betoogde dat het nu eindelijk eens tijd werd dat haar cliënt eens goed werd behandeld. Niet via tbs, maar door plaatsing in een psychiatrische instelling. ,,Hij heeft nooit de kans gehad om zich eens goed te laten behandelen'', stelde ze vast.

Uitspraak 13 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lost (30-11-2012 om 07:44)
Een duidelijk teken dat de psychiatrie meer om zakkenvullen en jatten gaat dat mensen behandelen. zeer goed opgemerkt van die raadsdame.
Cookie-instellingen beheren