Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Advocaat: 'Dossier vol leugens'

Toegevoegd: 29-11-2012, 20.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELURG - Een celstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, een algeheel contactverbod en een verbod om in Nederland te verblijven gedurende een proeftijd van tien jaar. Dat eiste officier van justitie M. Paapen donderdag voor de rechtbank in Middelburg tegen een 36-jarige man uit Antwerpen.

De man leefde in onmin met zijn echtgenote en de vrouw was met hun vier kinderen maar weer eens ondergedoken in een opvanghuis. Begin augustus stond hij voor haar deur in Sas van Gent en iedereen werd ingeladen om naar Antwerpen te vertrekken. Daar zouden ze - volgens de man - gaan wonen in het appartement van zijn neef. Zijn echtgenote betoogde dat ze tegen hun wil door hem waren ontvoerd en dat ze waren opgesloten in het appartement.


Van haar man moest ze het opvanghuis bellen en zeggen dat ze in Duitsland verbleef. In een onbewaakt ogenblik wist ze haar tante in Hulst te bellen en die schakelde de politie in. De Belgische politie vatte de man op 12 augustus in de kraag en twee weken later werd hij overgedragen aan de Nederlandse justitiabelen.

Volgens de officier lag het probleem voor een niet onbelangrijk deel bij de cultuurverschillen: De man kon niet lezen of schrijven, de vrouw moest vooral volgzaam zijn (wat zij absoluut niet was) en bij een scheiding zouden de kinderen volgens zijn cultuur aan hem worden toegewezen. Daarnaast zou zijn eer en trots een flinke deuk hebben opgelopen en de vrouw zou best eens het onderwerp van wraak kunnen worden.

De advocaat van de man bestempelde het dossier en vooral de verklaringen van de vrouw als 'een dossier vol leugens'. Uitspraak 13 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C.L. Mulders (3-12-2012 om 10:54)
Als de verdachte een autochtoon was, dan zou je de imbeciele meute met hooivorken en fakkels die hier rondhangt niet horen. Dit soort racistisch tuig is een ziekte waar Nederland aan kapot gaat. Ze zijn bereid om iedere tragedie te misbruiken om hun haat te spuien. Smeerlappen!
MotoRob (1-12-2012 om 10:15)
@ C.L. Mulder; Blijf jij nu maar in sprookjes geloven dan komt alles wel goed. Gelukkig weet het "klootjesvolk" dat mensen die zich niet aan onze cultuur aan kunnen passen maar beter weg kunnen blijven, ook voor hun eigen bestwil want ze zullen hier nooit gelukkig worden.
Piet (30-11-2012 om 17:22)
@c l mulders Weet u de inhoud dan wel? Volgens mij heeft u er geen kaas van gegeten en hebben de meeste het hier bij het rechte eind op u na. En ja ik weet toevallig wel hoe het in elkaar steekt.
Francois (30-11-2012 om 15:57)
Met andere woorden meneer is ongewenst verklaard in Nederland... Als je dat voor elkaar krijgt dan heb je minimaal 3 maanden vast gezeten voor strafrechtelijke feiten en dan nog krijg je niet zomaar 197 Sr. aan je broek. Sterkte aan vrouw en kids lief...
Pessimist=optimist met ervaring (30-11-2012 om 13:03)
We weten allemaal dat dit volk zich niet aan de regels van dit land houdt dus de uitspraak zal niets toevoegen. Nu maar hopen dat de vrouw en haar kinderen gewoon hun leven kunnen uitleven en niet de deuk uit zijn trots en eer moeten halen...
Piet (30-11-2012 om 11:50)
@John Weet jij wel waar je over praat joh. Hoop van harte dat jij dit eens meemaak dan piep je wel anders maloot. Op de dag dat jij je verstand krijgt wordt je weer gek van blijdschap.
Cookie-instellingen beheren