Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 113 km

Autoschip gezonken voor Zeeuwse kust

Toegevoegd: 06-12-2012, 01.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Bij de aanvaring tussen een vrachtschip en een containerschip op de Noordzee zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Er worden nog zeven mensen vermist. Ook voor hun leven wordt gevreesd. Het schip zonk na een aanvaring, zo'n 55 kilometer uit de kust van Zeeland. 


Dertien opvarenden zijn gered door helikopters en boten in de buurt. Een aantal van hen is onderkoeld, maar buiten levensgevaar. De drenkelingen zijn naar Rotterdam en Koksijde in België gebracht. Volgens de reddingmaatschappij KNRM wordt er nog gezocht naar de vermiste personen. Op de Corvus J is niemand gewond geraakt. 

De kustwacht heeft een grootscheepse reddingsactie op touw gezet. Bij de actie worden reddingsboten van de KNRM-posten uit Stellendam, Neeltje Jans en Breskens ingezet. Een offshore-reddingshelikopter zoekt het gebied af met infrarood apparatuur. Verder zijn er diverse vissers-, loods- en koopvaardijschepen ingezet. 

Het gezonken autoschip Baltic Ace voer onder de vlag van de Bahama's en was vanuit Zeebrugge onderweg naar Finland. Rond 19.15 uur botste het in Nederlandse wateren op containerschip Corvus J dat vanuit het Britse Grangemouth onderweg was naar Antwerpen. De Corvus liep nauwelijks schade op. 

De schepen botsten bij een belangrijk knooppunt ten westen van de Zeeuwse kust voor de haven van Rotterdam. De gevolgen voor die haven zijn nog niet duidelijk. Ook de oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ria (8-12-2012 om 23:30)
Het blijkt duidelijk wat hier het belangrijkste is............auto's ! Ik zou me schamen om zoiets neer te zetten, hopelijk is het níét zo bedoelt maar het komt wél zo over!!
Jopie (8-12-2012 om 16:27)
Mijn eerdere reactie was daarentegen puur uit nieuwsgierigheid van mijn kant wat er met het schip gaat gebeuren en hoe zo'n berging in zijn werk gaat. De techniek achter de berging bijv., wat er dus met die auto's gaat gebeuren (in onderdelen recyclen ofzo?)...
Jopie (8-12-2012 om 16:25)
Je hebt gelijk Vlissingse, en het is ook zeker erg voor de nabestaanden van de overledenen. Ik vermoed dat ze nu op zee ook bezig zijn met het vinden van lijken om ze een waardige uitvaart te kunnen geven. Sterkte daar op zee reddingswerkers.
Vlissingse (7-12-2012 om 23:55)
@Jopie: Er zijn gewonden en doden en jij gaat vallen over auto`s? dat is maar materiaal is te vervangen, degene die zijn overleden niet. Hoe stom kan je zijn om zoiets te plaatsen. Sterkte voor de nabestaanden en negeer aub wat sommige idioten(zoals jopie) hier plaatsen.
Uitje (7-12-2012 om 23:32)
He Jopie, die 1400 stuks blik is heel niet belangrijk, is binnen enkele maanden of weken vervangbaar. Maar die 11 mensenlevens niet!! Heel veel sterkte voor de nabestaanden van de verdronken zeelieden en alle andere betrokkenen. In het bijzonder voor de kapitein en stuurman van de Corvus J.
Jopie (7-12-2012 om 15:01)
De Baltic Ace had zo'n 1400 auto's aan boord; wat gaat daar nu mee gebeuren? Worden die nog geborgen? Waren dat geproduceerde Volvo's uit Antwerpen? Dat moet een enorme financiële strop zijn, en de mensen in Finland zullen maar weer moeten wachten op de volgende (her)producties van dezelfde auto...
Cookie-instellingen beheren