Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Zoekactie op de Noordzee hervat

Toegevoegd: 06-12-2012, 10.35 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De zoekactie naar opvarenden van het gezonken autoschip Baltic Ace op de Noordzee is donderdagochtend hervat. Er wordt opnieuw gezocht met reddingsschepen, helikopters en een vliegtuig. Vanuit Vlissingen gaat de Frans Naerebout de plaats van de aanvaring markeren met boeien.  


Ook woensdagavond is met veel inzet gezocht. Om 02.00 is besloten de zoekactie naar de zeven vermiste bemanningsleden van de ‘Baltic Ace’ te stoppen voor de nacht. Aan de zoekactie werd gisteren deelgenomen door drie reddingboten van de KNRM, twee marinevaartuigen, vier helikopters, het Kustwachtvliegtuig en diverse schepen die in de buurt waren van de plaats van de aanvaring. De twee marineschepen Hr.Ms. ‘Friesland’ en Hr.Ms. ‘Groningen’ zijn ter plaatse gebleven. 

Van de opvarenden konden woensdagavond 13 mensen worden gered door helikopters en boten in de buurt. Van vier opvarenden staat het vast dat ze zijn overleden. Nog zeven personen zijn vermist. De kans dat zij nog worden gevonden is volgens de Kustwacht vrij wel nul. 

Donderdagmorgen is er opnieuw een zoekactie gestart naar de vermiste bemanningsleden. Het Kustwachtvliegtuig, de Offshore SAR helikopter en een defensiehelikopter zijn wederom aan het zoeken. Tevens zijn 2 reddingboten van de Koninklijke Nederlandse reddingmaatschappij van Scheveningen en Hoek van Holland ingezet. 

Rijkswaterstaat ondersteunt de Kustwacht bij incidenten op de Noordzee bij de zorg voor de veiligheid van de overige scheepvaart. Het incidenten- en meetschip de Arca van Rijkswaterstaat is ter plaatse. De bemanning van de Arca gaat daar het overige scheepvaartverkeer begeleiden. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal de Arca ook de ligging van het schip onderzoeken met behulp van sonar en multibeam.

Zodra mogelijk gaat Rijkswaterstaat wrakbetonning plaatsen. Rijkswaterstaat onderhoudt contact met de eigenaar van de Baltic Ace over de berging van het schip.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (6-12-2012 om 15:41)
Zo triest. En veel respekt voor ALLE REDDERS die hun eigen leven wagen onder barre omstandigheden!!!!!
Miranda (6-12-2012 om 12:57)
Voor velen zal sinterklaas avond nooit meer het zelfde zijn. Heel veel sterkte aan allen die hierbij betrokken zijn
Cookie-instellingen beheren